Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ik reis 20 km naar mijn werk en terug. Krijg ik dan reiskostenvergoeding?

VRAAG 

Als verzorgende IG werk ik 24 tot 32 uur per week in een verzorgingshuis. Ik reis hiervoor met de auto zo'n 20 km heen en 20 km terug. Krijg je hiervoor reiskostenvergoeding? Dit kan ik namelijk niet terugvinden op mijn loonstrook.

 

ANTWOORD

Ja, er is een reiskostenvergoeding  in de CAO geregeld en wel in het huidige artikel 10.1.1. Er is wel een eigen bijdrage. De CAO-regeling is een minimumregeling: in overleg met de OR of PVT kan een afwijkende regeling worden getroffen. Als je niets op je loonstrook terugvindt, vraag je werkgever ernaar. Bij 2x 20 kilometer heb je er zeker recht op.

 

Voor meer informatie, zie: http://www.abvakabofnv.nl/cao/bericht/voorbeeld_reiskostenregeling/

Marco Borsboom, beleidsmedewerker Zorg, Abvakabo FNV

Of registreer je om te kunnen reageren.