Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Wij werken 's nacht met z'n tweeën in een verzorgingshuis met 120 cliënten. Mogen wij dan wel pauzeren?

VRAAG 

Wij werken met z'n tweeën in de nachtdienst in een verzorgingshuis met 120 cliënten. Ook leveren we zorg buiten het hoofdgebouw. Bij calamiteiten kunnen we een verpleegkundige inroepen, maar die zit 15 km verderop. Nu moeten wij om de beurt een half uur pauze nemen. Mag dat wel?

 

ANTWOORD

Ja, dat mag. Hier wordt keurig de ATW (Arbeids Tijden Wet) nageleefd. Uiteraard moet er wel een voorziening zijn voor calamiteiten. In dit geval is dat geregeld: de collega die pauze neemt, is in de buurt bereikbaar als er calamiteiten zijn, en er is een technische voorziening om iemand anders (de verpleegkundige verderop) te alarmeren. 

Marco Borsboom, beleidsmedewerker Zorg, Abvakabo FNV

Of registreer je om te kunnen reageren.