Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mag ik als verzorgende nepnagels dragen?

Vraag:

Ik werk in de directe patiëntenzorg, mag ik dan nepnagels dragen?

 

Antwoord:

Nee, in de gezondheidszorg mag nergens gewerkt worden met 'nepnagels'. Vanuit de literatuur weten we dat zich op handen met kunstnagels meer pathogene (ziekmakende) micro-organismen bevinden dan op handen met natuurlijke nagels. Kunstnagels maken de handhygiëne moeilijker, omdat er na handdesinfectie of handen wassen met water en zeep nog steeds micro-organismen aan de handen zitten. Het is bovendien ook bekend dat er infecties bij patiënten zijn veroorzaakt die teruggeleid konden worden tot kunstnagels van zorgverleners.

 

Nepnagels dragen betekent dus een risico voor de patiënt. Het maakt daarbij niets of die patient in een verpleeghuis, ziekenhuis of in de thuiszorg verblijft.

 

Lees meer:

Thea Daha, Werkgroep Infectie Preventie (www.wip.nl)

Of registreer je om te kunnen reageren.