Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Moet mijn baas een kledingvergoeding geven, nu we geen uniform meer mogen dragen op het werk?

Vraag:

Ik werk in een verzorgingshuis en moet per 1 januari ineens in mijn eigen vrijetijdskleding gaan werken, omdat het uniform dan verboden wordt. We krijgen geen enkele vergoeding hiervoor. Mag dat zomaar??

 

Antwoord:
Wanneer je geen uniform meer hoeft te dragen, is een werkgever niet verplicht een vergoeding te geven voor je eigen kleding. Wel kan het handig zijn dat je afspreekt dat de werkgever zorgt voor plastic schorten, zodat je eigen kleding niet smerig wordt. In de CAO VVT zijn geen afspraken opgenomen over vergoeding van werkkleding. Overigens kan een werkgever onbelast bedrijfskleding verstrekken. Vaak krijgen werknemers dan ook een vergoeding voor het reinigen van de kleding.

Monique verkerk - woordvoerder V&VN

Of registreer je om te kunnen reageren.