Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Wie bepaalt wanneer een cliënt geholpen wordt met een actieve/passieve tillift? De cliënt of de verzorgende?

De tilliften zijn bedoeld als transferhulpmiddel zodat de verzorgende de cliënten niet hoeft te tillen, omdat men volgens ARBO-regels niet zwaarder mag tillen. Als op een gegeven moment de verzorging niet meer in staat is de cliënt te verzorgen (handmatig), dan kan er een aanvraag ingediend worden voor het verstrekken van een tillift. 

 

Over het algemeen gebeurt het wel in samenspraak met de cliënt en de verzorging voordat een dergelijk middel wordt aangeschaft. Meestal komt er eerst een tillift via de uitleen (maximale periode 6 maanden). Vervolgens kan er een tillift verstrekt worden door de gemeente.

Suzanne Bouwman, teamleider CRM Zuid, Tilcentrum B.V. in Vierhouten

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.