Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mag je als verzorgende/verpleegkundige de cliënt adviseren om gladde vloerbedekking te nemen ivm de tillift? Mag je dit ook afdwingen?

Adviseren van gladde vloerbedekking mag natuurlijk altijd. Afdwingen niet. Het is wel zo dat de cliënt moet zorgen voor optimaal mogelijke (rand)voorwaarden zodat de zorgverlener zo goed als mogelijk zijn of haar werk kan doen.

 

Als de klant hoge vloerbedekking heeft en daar erg op gesteld is, kun je toch een tillift met grotere banden gebruiken? Als dat niet kan en er is geen andere mogelijkheid dan is het raadzaam om in overleg met de cliënt te kijken welke andere vloerbedekking gekozen kan worden.

Marten de Vries, senior adviseur Wonen, Welzijn en Zorg, Laagland'advies

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.