Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Waar moet een goed zorgdossier aan voldoen?

Het model Zorgleefplan (ZLP) bevat alle onderdelen voor een goed zorgdossier en toelichting. Hierin vertaal je de zorgbehoeften en wensen van de cliënt in concrete afspraken over zorg en dienstverlening.

 

Communicatie

Er zitten praktische checklists bij en voorbeeldformulieren voor communicatie tussen de zorgverlener en de cliënt. Informeer bij je instelling of ze het Zorgleefplan hebben, of willen bestellen bij ActiZ.

 

Verantwoord

Het Zorgleefplan is bedoeld om verantwoorde zorg in de praktijk te brengen en zo de kwaliteit van zorg in je instelling te verbeteren. Het is ontwikkeld door:

 

Cultuuromslag 

Succesvol werken met zorgleefplannen vereist een cultuuromslag en verandering waar de hele organisatie aan bijdraagt. Daarom biedt Sting activiteiten voor alle doelgroepen die bij het implementeren van het Zorgleefplan betrokken zijn.

Monique Verkerk, V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland)

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.