Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Moet ik als verzorgende de huishoudelijke taken van mijn collega overnemen als zij ziek is?

Vraag:
Ik ben verzorgende D. Mijn leidinggevende verwacht van mij dat ik bij afwezigheid of ziekte van mijn collega, zij is verzorgende B, de huishoudelijke taken die zij gedurende twee uur bij een cliënt verricht overneem. Mag dit zomaar? 

 

Antwoord:
Ja. In principe verricht je werkzaamheden conform je functieomschrijving. Incidenteel, in geval van overmacht, kan je werkgever van je verlangen dat je ook andere taken verricht. Dit is zo'n geval. Je werkgever zal dit echter waarschijnlijk niet vaak willen doen, omdat je als verzorgende D relatief  'duur' bent voor huishoudelijk werk. (16-02-09)

Margriet Luttikhuizen, persvoorlichter ABVAKABO

Of registreer je om te kunnen reageren.