Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ik werk als verzorgende IG op ksw in een zorgcentrum. Mijn jaarcontract wordt niet verlengd. Mag mag ik eisen dat ze voor mij binnen de stichting een werkplek zoeken/aanbieden?

'Een jaarcontract eindigt automatisch van rechtswege, tenzij een verlenging overeengekomen wordt. Dat wil zeggen dat je bij het aflopen van het contract geen recht hebt op een (andere) arbeidsplek.

 

Vast contract

Wat je nog zou kunnen doen, is in je contract kijken of er een intentie was je na afloop van het jaar een vast contract aan te bieden. Als dit het geval is, kun je vragen wat de motivatie is dat dit niet doorgaat. Zolang deze motivatie niet gerelateerd is aan je functioneren (maar bijvoorbeeld aan gebrek aan werk) sta je sterker in je verzoek elders in de instelling geplaatst te worden. Maar ook in dit geval heb je geen recht op een plaatsing.'

Daniëlle van der Eerden - CNV Publieke Zaak

Eén reactie

  • no-profile-image

    Esther Strijkveen

    1 april 2010 ben ik begonnen in verpleeghuis de Hartkamp. Na mij zijn er voor de nieuwbouw heel veel andere verzorgenden aangenomen. Mijn contract word per april niet verlengd, waarschijnlijk van mijn collega's in Sept. wel weer. Ik ben aangenomen voor het hele verpleeghuis, en wil ook wel op die afd. werken. Mag men mij zomaar op straat zetten

Of registreer je om te kunnen reageren.