Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Mag een ad interim manager bepalen wanneer je geopereerd mag worden? Ik moet namelijk een operatie ondergaan, maar van de manager mag dit niet in de maand december'

Wanneer je voor je gezondheid een operatie moet ondergaan, kan een werkgever (of in dit geval een ad interim manager) je dit niet verbieden. Wel kan een werkgever vragen of je via je zorgverzekeraar of via de contacten van de werkgever kan regelen dat de operatie eerder wordt ingepland. Soms is dat mogelijk. Het kan natuurlijk altijd zijn dat je nog in december bezig bent met je herstel en niet kan werken.

 

Aard operatie

Wanneer het bijvoorbeeld om een operatie gaat, die niet dringend nodig is, denk aan het verwijderen van een lelijk litteken, dan kan je werkgever je best vragen of je deze operatie wil plannen op een moment dat de werkdruk niet hoog is. In december vallen veel feestdagen, zijn collega's vrij en is de werkdruk soms hoog.

 

Probeer er samen uit te komen. En sterkte met je operatie!

Monique Verkerk - Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN)

Gerelateerde tags

10 reacties

 • no-profile-image

  Hans

  Jammer dat er niet bij staat wat voor operatie het is. Als het een operatie is die uitgesteld kan worden waarom zou je dat dan niet doen? Bij ernstige klachten o.i.d. natuurlijk niet uitstellen. Maar ik kan me bijna niet voorstellen dat er managers bestaan die bij een ernstige klacht zouden vragen om het uitstellen van een operatie.

  Waarschijnlijk is er dan meer aan de hand, iets in de richting van verstoorde arbeidsrelatie??

 • no-profile-image

  joyce

  ik moet eerlijk bekennen dat JIJ een probleem hebt en niet het probleem van de teammanager is.

  en de andere discussie die je aangaat over je kinderen vind ik moeilijk om op in te gaan. ik heb zelf geen kinderen en vind het moeilijk te begrijpen dat je van je werkgever eist dat hij daar rekening mee houd. ik denk dat er veel in overleg moet kunnen maar eisen is een ander verhaal

 • no-profile-image

  Nurse

  Lekker collegiaal voor de collega's die dus extra moeten werken en niet thuis kunnen zijn bij hun gezin door mensen zoals Carolien. Je expres ziekmelden rond de feestdagen is not done en zeker niet collegiaal.

 • no-profile-image

  Carolien

  Joyce,  Het is idd zo dat ik een andere baan wil

  maar..die zijn in dit gehucht niet te vinden

  op tijden dat basis-0kinderen op school zijn.  Geen VSO of betaalbare NSO..

  Dan is qua begeleiding 1 kind zéker geen

  andere structuur dan de mijne gewenst

  door diens handicap..

  Als huidige werkgever hier géén begrip voor heeft maak ik dus idd gebaar terug..

  Gelukkig bijna 10 dec...

  Vervanging is er vast wel,

  zeker nu vanaf januari maar liefst

  3 medewerkers ontslag nemen DUS..

  alle dagen moeten opnemen in december..

  Niet MIJN probleem maar die van leidinggevende..(?)

 • no-profile-image

  Seilena

  Wil je manager dat je moet doorlopen tot het erger wordt? Jij bent de baas over je lichaam. Wanneer je ook geopereerd wordt, erzal toch vervanging komen dat weet ik zeker.

  De reden die je opgeeft om het in december te doen lijkt mij geen eerlijke reden.

  Wat er ook mag gebeuren, ik wens heel veel sterkte!

 • no-profile-image

  joyce

  ik heb een opmerking naar carolien.

  als je zo in je werk staat zoals jij omschrijft is het dan niet tijd om te zoeken naar een nieuwe baan. er zijn zat werkgevers waar het wel normaal kan. als je expres iets gaat plannen dan gaat het er niet om wanneer je geopereerd moet worden, maar je wil hiermee een punt maken naar je werkgever toe. ik vraag me af of dit collegiaal naar je collegas toe is.

  ik weet zelf uit ervaring door een nieuwe baan te nemen geeft je zo veel voldoening en plezier

 • no-profile-image

  ikke ook

  komende zaterdag de 28ste nov, wordt ik geopereerd. Mijn leidinggevende was zelfs blij, dat ik eindelijk aan de beurt was. Niets gehoord over werk druk enz. De planning gaat me eventjes gewoon "vergeten".

  Collega's wensen me succes en geven zelfs aan, ZIEK EENS GOED UIT !!.. Tja nadien ben je weer up to date om te werken, en dan hebben ze meer aan je.

  Leg al je zorgen opzij (qua werk). denk eens aan jezelf (wordt snel vergeten door verzorgenden/verplk).

  Nadien kan je er ook weer tegen. Ik vindt het zelfs oncollegiaal van je manager. Hij/zij zal zich ws ook laten opereren als dit nodig is, en maakt zich ws ook geen zorgen in welke tijd het is. Druk of niet..  beterschap !!!!!!!!! het ga je goed

 • no-profile-image

  Laura

  Sorry hoor, maar ik vind de laatste tijd dat de managers en de leidinggevenden van alles willen bepalen voor ons verzorgende op de werkvloer... Meid laat je opereren het is jouw gezondheid, want het is nooit goed, niet in het voorjaar en niet in de zomervakantie en niet in de kerstvakantie. Zo is het toch niet meer leuk!! Je voelt je rot voor de bewoners dat je er niet ben,en voor je collega's als die jouw diensten moeten overnemen,, maar zie jij jou manager in uniform sjouwen en rennen? Ik niet.

 • no-profile-image

  Carolien

  Vanwege allerlei redenen heb ik

  juist expres besloten me

  in dec. te laten opereren..

  Alle jaren gedoe qua werken

  kerst/oud en nieuw hangt me

  mijlenver de keel uit zeker gezien

  feit dat men géén rekening houdt

  met storingsdiensten echtgenoot

  en kinderen nog basis-school..

  Opvang moet ik zelf maar regelen;

  alsof DAT zo makkelijk is zonder familie

  nabij en juist die dagen..

  DIT jaar ben ik dus alle dagen thuis;

  rooster al bekend maar 1 ingeplande

  dag..dus ziek te melden..

  Voor de ander die dan moet invallen;

  extra ORT nooit weg..

 • no-profile-image

  annelies

  nu bij ons is het geen probleem ik wordt zelfs twee maal geopereerd aan mijn ogen in overleg met mijn manager en teamleiding ga ik met een gerust hart daar naartoe en hoef mij geen zorgen te maken over werkdruk enz .ook mijn collega'swensen mij sterkte en praten niet over hoe het zal gaan met de vrijgekomen plaats en hoe daar invulling aangegeven wordt ze zijn allen met mij begaan en o ja ze hebben wel gezegd dat ze mij zullen missen het plezier enzo

Of registreer je om te kunnen reageren.