Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mag je als verzorgende een elektrische rolstoel duwen of trekken?

Een elektrische rolstoel is bedoeld om een zorgvrager in de gelegenheid te stellen zelf mobiel te zijn, en zich te verplaatsen, zowel binnen als buiten. ARBO-regels geven aan hoeveel kilo je handmatig mag tillen of verplaatsen; een elektrische rolstoel is daar absoluut te zwaar voor. Natuurlijk kun je wel de elektriciteit van de stoel inschakelen en de stoel op deze manier via de handbediening verrijden, je hoeft dan alleen maar bij te sturen en geen kracht uit te oefenen voor het verplaatsen zelf.

Sietske Posthuma - docent verpleegkunde, ROC ASA in Amsterdam op 14 april

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.