Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Wanneer je bij ons niet op een feestdag moet werken kost het ons toch verlofuren. Alleen de collega's die werken kost het geen verlofuren maar zij krijgen ook geen compensatie. Klopt dit?

Uitgaande van de cao VVT hebben wij te maken met het zogenaamde verlofmandje. Het (vakantie) verlof is mede bedoeld voor verlof op feest- en gedenkdagen. De werknemer kan ervoor kiezen om in plaats van genoemde dagen verlof op te nemen op andere bij de godsdienst of de levensbeschouwing van de werknemer passende dagen. Wenst een werknemer op een feestdag vrij te zijn, dan dient hij hiervoor verlofuren in te leveren. Werkt een werknemer op een feestdag, dan kost dit hem uiteraard geen verlofuren. De werknemer ontvangt voor het werken op een feestdag onregelmatigheidstoeslag.

Arie Taal - stafmedewerker beleid CNV op 7 april 2009

Of registreer je om te kunnen reageren.