Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Een collega-werkbegeleider is zo dominant dat leerlingen bang voor haar zijn. Wij hebben dit met haar besproken. Nu is het geëscaleerd en voelt zij zich aangevallen door ons werkbeleiders. Wat nu?

'Natuurlijk kun je later, als de gemoederen wat geluwd zijn, nog eens terugkomen op het gebeurde. Wellicht liever niet met vier collega's tegelijk, maar één op één. Als dit mislukt of de sfeer zodanig is dat dit met de desbetreffende collega onbespreekbaar is, dan kun je ervoor kiezen dit te laten. Je kunt de situatie kort en zakelijk melden bij je teamleider, aangeven dat je je er verder niet mee wil en kan bezighouden, en van hem vragen met je collega werkbegeleidster en haar leerlingen in gesprek te gaan. Over haar stijl van begeleiden, maar misschien ook over haar reactie op gegeven feedback. Hoe dan ook belangrijk is, dat je er dan verder ook buiten blijft en het aan je leidinggevende overlaat.'

Ronald Geelen - verpleeghuispsycholoog op 30-06-2009

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.