Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ik werk al 2 jaar als teamleider zonder functieomschrijving, daar mijn directeur deze steeds maar weer afkeurt. Dit is waarschijnlijk omdat er hoger ingeschaald moet gaan worden. Mag dit zomaar?

Als je directeur goede redenen heeft je functieomschrijving af te keuren, dan mag hij dit doen en een nieuwe functieomschrijving eisen. Wel dient hij er rekening mee te houden dat, als er uiteindelijk een functieomschrijving ligt, hij MET TERUGWERKENDE KRACHT moet uitbetalen. Ook moet het voor je directeur duidelijk zijn dat jij geen taken hoeft uit te voeren die niet in je functieomschrijving staan.

 

Extra taken

Mijn tip zou zijn aan je directeur te vragen welke taken volgens hem niet in de functieomschrijving thuishoren. Vervolgens kun je dan (met je leidinggevende) bekijken of het hier gaat om taken die je opgedragen hebt gekregen of om taken die je jezelf hebt toegedicht. Gaat het om opgedragen taken, dan behoren ze in de functieomschrijving te blijven staan. Als het om extra taken gaat die je zelf op je hebt genomen, dan hoeven ze niet in de functieomschrijving terug te komen. Op dat moment zou ik je adviseren deze taken ook niet langer uit te voeren.

Daniëlle van Eerden, beleidsmedewerker CNV Publieke Zaak op 16 juni 2009

Of registreer je om te kunnen reageren.