Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Valt de overdracht van diensten binnen werktijd of er buiten? En wordt de tijd die gebruikt wordt voor teamoverleg/vergaderingen gecompenseerd volgens CAO regels?

Overdracht van diensten is een onderdeel van het werk en valt daarom binnen werktijd. Ook uren/ tijd ten behoeve van teamoverleg en vergaderingen waaraan werknemers verplicht deelnemen (en waarvoor ze terug moeten komen als ze vrij zijn) moeten worden gecompenseerd. Het gaat hier namelijk ook om een onderdeel van het werk.

 

Op het moment dat het bijwonen van een vergadering op vrijwillige basis geschiedt, kan de werkgever bepalen dat het in de eigen tijd plaatsvindt, maar dat moet dan wel te allen tijde van tevoren duidelijk worden aangegeven

Daniëlle van der Eerden, Beleidsmedewerker, CNV Publieke Zaak op 14 juli 2009

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.