Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Als je een 4 uurs flex contract hebt en er is geen vier uur werk in een week, mag je dan verplicht worden verlofuren op te nemen om die vier uur vol te maken?

Indien men een contract heeft van 4 uur per week, dan dient de werkgever ervoor te zorgen dat er ook 4 uur werk per week is. Is dit er niet, dan ontslaat dit de werkgever niet van 4 uur loonbetaling. Het opnemen  van verlof kan en mag dus niet aan de orde zijn. Werkgever behoort zich te gedragen zoals het een goed werkgever betaamt. Last but not least is het zo dat verlof wordt verleend conform de wensen van de de werknemer, tenzij dienstbelang zulks onmogelijk maakt.

Daniëlle van Eerden - CNV Publieke Zaak

Gerelateerde tags

5 reacties

 • no-profile-image

  G Bae

  Ik heb een contract van 4 uur werken in de week, dit is nu niet meer haalbaar , we werken nu 8 uur,en men refereert nu naar 52 uur in het kwartaal, is dus hetzelfde>

  Nu is mijn vraag, ik neem 2 weken verlof en ben tweemaal daar elke week 8 uur ingedeeld en moet 16 verlofuren opnemen, Mag dit, heb toch een contract van 4 uur per week, ga ervanuit dat als je 2 weken verlof neemt je max 8 uur moet opnemen

 • no-profile-image

  Ikke

  @Cokka: Hoeveel vakantie je aaneengesloten op mag nemen in een bepaalde periode zal in de vakantieregeling staan die jouw instelling hanteert. Anders zal het in overleg met je afdelingshoofd moeten gaan. Ik kan mij voorstellen dat de afdeling niet blij zal zijn als jij meer dan 3 weken in het hoogseizoen zal opnemen waardoor jouw collega's niet op vakantie kunnen.

 • no-profile-image

  cokka

  ik werk 12 uur per week

  ben boven de 55

  hoeveel vac mag ik aaneengesloten op nemen.

  heb 12 weken vacantie per jaar i.v.m. extra dagen leeftijd

 • no-profile-image

  Nurse

  Volgens mij mag dat, er staat waarschijnlijk niks in jouw contract dat je alleen maar weekenden werkt. Je bent ws aangenomen voor een x aantal uur per week. Waarschijnlijk zal er door de weeks te weinig gediplomeerden zijn en in de weekenden te veel. Als je contractueel vast hebt liggen dat je bijv. om het weekend werkt dan heb je natuurlijk wel recht van spreken.

 • no-profile-image

  petra

  mag je T-L eisen dat je af en toe 'n weekend niet werkt maar dan die uurtjes door de week werkt

  Je mist dan wel je ORT toeslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.