Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Als je een 4 uurs flex contract hebt en er is geen vier uur werk in een week, mag je dan verplicht worden verlofuren op te nemen om die vier uur vol te maken?

'Indien men een contract heeft van 4 uur per week, dan dient de werkgever ervoor te zorgen dat er ook 4 uur werk per week is. Is dit er niet, dan ontslaat dit de werkgever niet van 4 uur loonbetaling. Het opnemen  van verlof kan en mag dus niet aan de orde zijn. Werkgever behoort zich te gedragen zoals het een goed werkgever betaamt. Last but not least is het zo dat verlof wordt verleend conform de wensen van de de werknemer, tenzij dienstbelang zulks onmogelijk maakt.'

Daniëlle van Eerden - CNV Publieke Zaak

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Oosterhout

    Als je een 4 uurs flex contract hebt, dan hangt het ervan af hoe die "flex" gedefineerd wordt. Het kán zijn dat er sprake is van een arbeidscontract van gemiddeld 4 uur per week gemeten over een kwartaal, of half jaar. In dat geval kan het zijn dat je de ene week 2 uur moet werken en de andere week 6 uur om aan het gemiddelde van 4 uur te komen.

    Vaak is zo iets dergelijks de betekenis van het woord "flex" in een contract.

    Voor wat betreft de verlofdagen heeft Danielle gelijk. Die kunnen niet zo maar verplicht opgenomen moeten worden. Dit kan alleen als de OR heeft ingestemd met bepaalde verplichte vrije dagen binnen jullie organisatie

Of registreer je om te kunnen reageren.