Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Waar kan ik gekleurde kleding kopen speciaal voor in de zorg? Ik werk in een huiskamer en vind het niet fijn om in eigen kleding te gaan werken.

Redactie TvVonline.nl

23 reacties

 • no-profile-image

  Zuster

  Ik werk in een verzorgingshuis waar uniforms nog wel gedragen worden. Vind het erg handig om een uniform te dragen, er zijn genoeg zakken waar je veel in kwijt kan, maar ook de uniform zorgt ervoor dat clienten je herkennen. Dus ik ga nog genieten van mijn laatste maandjes met uniform want ook wij gaan over op burgerkleding..

 • no-profile-image

  zuster

  Bij hejco.nl  dat is een bedrijf met leuke gekleurde kleding voor in de zorg. en /of horeca

  ik koop het ook altijd daar.

  het is echt goed van kwaliteit en het blijft mooi.

  susces

 • no-profile-image

  Lietje

  Leuk om al die meningen te lezen.  Momenteel kan ik er nog niet echt een mening over geven.

  Over anderhalve week start ik met de opleiding Helpende2. Mijn stage ga ik lopen in een verpleeghuis. De zorgcoördinator vertelde me in het kennismakingsgesprek dat ik de wisseling van uniform naar \'burger\' ga meemaken. In september is het daar dus ook zover.  Omdat ik er (nog wel) anders tegenaan kijk dan jullie, heb ik er misschien een andere kijk op. Ik zal zeggen hoe ik het \'zie\'.  Net als wat sommigen zeggen, is iemand in een ziekenhuis, verpleeg-/verzorgingshuis of wat dan ook wel herkenbaarder voor cliënten/familieleden. Maar, ik vind het ook echt van deze tijd om het wat \'gemoedelijker\' te maken door in \'burger\' te werken, maarrrrrrrrrr....

  ik vind wel dat we (helpende/verzorgende enz.) wel herkenbaar moeten blijven en dan bedoel ik meer, dat bijv. iedereen wel dezelfde NETTE (bijv. polo\'s) shirt met eventueel logo en naamkaartje zou moeten dragen. De herkenbaarheid voor cliënten/familieleden blijft dan wel.  En ja, ik vind ook dat de zorginstelling wel met een vergoeding over de brug zou moeten komen. Hun willen tenslotte dat we in \'burger\' gaan. Elk jaar een vergoeding voor bijv. 2 of 3 shirts. Wat kosten shirts tegenwoordig, miss iets van € 10 per stuk. De kosten van een uniform waren wellicht stukken duurder.  groetjes,

  Alita

 • no-profile-image

  S

  Werken in een spijkerbroek is juist heerlijk. Ik heb het snel koud, dus het moet wel heel erg warm zijn op de afdeling wil ik zweten tijdens mijn werk. Ik vind het werken in burger juist heel fijn, het geeft een huiselijk gevoel voor de bewoners.

  Uniformen vind ik niet van deze tijd. En dat het onhygiënisch zou zijn: ik draag altijd burger, ben er nog nooit ziek van geworden.

 • no-profile-image

  VIG&l.l.vpk

  een schort hebben geeft geen macht, het is een kledingstuk en = functioneel. Iedereen kan wel een wit schort aantrekken. Wel vindt ik dat het autoriteit uitstraalt en iets herkenbaars heeft voor de buitenwereld. Net zoals politie agenten een uniform aan hebben of koks hun koksbuis. Ik zeg dus lang leve het witte uniform want dat hoort er echt bij als je in de zorg werkt! Dat huiselijke e.d. vindt ik van die softe drogredenen.

 • no-profile-image

  Ikke

  @Linda. Het gaat ons zeker niet om de "macht" die we niet meer zouden hebben, maar gewoon het feit dat WIJ onze eigen kleding aan moeten en daar niet eens een vergoeding of wat voor krijgen. Ik vind een uniform veel fijner, kun je alles wat je nodig hebt ook mooi kwijt in je zakken. Ik bedoel dan een schaar, kocher, pennen, piepers; iets wat je op kleinschalig wonen ook maar bar weinig gebruikt omdat je daar altijd eerst naar een verpleeghuisarts moet.....Ik vind gewoon een uniform overzichtelijk voor de mensen die er wonen en op bezoek komen, je kunt veel meer spullen kwijt en IK vind het hygienischer dan gewoon je eigen kleding.

 • no-profile-image

  linda

  Het is zo niet meer van nu vind ik. Ik werk sinds kort kleinschalig en in burger en dit is veel gezelliger. En het is echt niet vies hoor, je draagt bij toiletbezoek b,v even een plastic schort. Gaat prima. Wel is het soms wat warm, dat moet ik toegeven. Ik denk dat de ECHTE reden van de meeste verzorgeneden is die het witte schort aan wil houden is , dat ze dan een stukje macht kwijt zijn. En dat is voor sommige mensen misschien moeilijk ?

 • no-profile-image

  Rilana

  @ Ervaringsdeskundige. IK vind dat werken in een uniform past bij een WOONcentrum. Ik persoonlijk vind het vies om in eigen kleding te werken. Als JIJ al sinds 1989 in burgerkleding werkt, is dat voor jou. Ik vind gewoon dat het erbij hoort om in een uniform te werken.Of ben ik dan niet van deze tijd...

 • no-profile-image

  ervaringsdeskundige

  Ik bedoek ziekenhuis en innovatief...

 • no-profile-image

  ervaringsdeskundige

  zo niet belevingsgericht in een verpleeghuis werken in een uniform, kom op het is 2012! ik werk al sinds 1989 in burger kleding, toch veel leuker en huiselijker, uniform hoort in een ziekhuis en niet in een WOON centrum, je trekt thuis toch ook geen uniform aan als je de kinderen gaat verzorgen. wees eens innivatief en dynamisch, wordt er moe van om te lezen dat we in een uniform moeten werken, pfffff

 • no-profile-image

  Rilana

  @Carla. Ik ben het zo met je eens. Ik heb doogezakte voeten en kan nergens geen fatsoenlijke schoenen kopen... Ik ga me nu maar even wagen aan orthopedische schoenen, maar ook die zou een werkgever moeten vergoeden. Helemaal mee eens.Ook wat je zegt over de kleding... We krijgen nog niet eens een vergoeding voor kleding te kopen... Is toch eigenlijk schandalig als je het mij vraagt. In alle andere branches krijg je werkkleidng en wij... het zwaarste, maar meest dankbare beroep, moeten het maar uitzoeken..

 • no-profile-image

  Carla

  Heerlijk en herkenbaar; uniformen.

  Winte rlange broek zomer bermuda modellen.

  Kleur zou me niet eens uitmaken.

  Het slijt als een gek als je je eigen kleding

  moet aanhouden; vooral op je knie of hurken bij de zorg ..zelfs schoenen zouden door werkgever vergoed moeten worden met een maximumbedrag per jaar...vind ik..

 • no-profile-image

  Nurse

  Vreemd dat als je werkgever uniformen verstrekt je als je en afwijkende maat hebt je zelf je uniformen moet kopen. Ook bij alle uniformenleveranciers bij de meeste instellingen hebben ze afwijkende maten. Personeel wat die dingen uitgeeft heeft alleen weinig zin om daar achter aan te gaan. Ook ik heb een afwijkende maat maar ik ga niet zelf mijn uniformen aanschaffen, de werkgever wil dat ik uniformen draag, dus die zorgt maar dat ze in mijn maat aanwezig zijn.

 • no-profile-image

  jeannette

  Wij werken ook in eigen kleding...Ik heb er geen moeite mee, enne kom op zeg als de bewoners echt zo onfris zijn, hoe komt dat dan..?

  Kinderhandjes zijn viezer hoor!

  Uniformen dragen hoort in een Ziekenhuis.

  Thuis (verzorging) loop je in eigen kleding!

 • no-profile-image

  Kim

  Ik moet ook op mijn werk nu in burger of ik moet elke keer aan het begin van mijn dienst pakken ophalen in het ziekenhuis en na mijn dienst weer terug brengen dit is zo onlogisch ten eerste is het spitsuur bij die automaten omdat iedereen van het ziekenhuis en van het verzoringstehuis dit moet doen.  Ook zijn er eigen gesteld bij ons aan de burger kleding het meot op 60 graden wasbaar zijn of in de droger kunnen.  Erg vervelend want kleuren die vervagen wel als je ze op 60 graden gaat wassen. maar kennelijk willen ze dus dat je alsnog in zwart wit gaat lopen.  Bij ons wordt je door de bewoners niet eens herkent in burger de bewoners zien liever het oude witte pakje.

 • no-profile-image

  Lisanne

  Ik heb een hele kleine maat en ik moet dan ook vaak mijn eigen uniformen kopen. Maar ik koop ze vaak bij Hensen.. Daar zitten ze altijd heerlijk en ze hebben daar uniformen maar ook polo's, schoenen en ze geven je advies over kleding. De Hema is natuurlijk ook altijd goed.

  Ik hoor het wel wat je hebt gedaan.

  Groetjes, Lisanne

 • no-profile-image

  Petra

  Ik werk ook in een verpleeghuis waar je eigen kleding aan moet.

  ik heb afgelopen zomer bij de Hema polo's gekocht voor het werk, 2 voor 15 euro, t zijn dan wel heren polo's maar ze zitten heerlijk en t werkt prima.

  ook zie je er dan netjes uit.

  en verder, gewoon een lekkere stretch broek die mee beweegt, want wat zijn we veel in beweging!  Groetjes Petra

 • no-profile-image

  Lona

  Ik moet helaas ook in eigen kleding gaan werken.

  Heb nu gekleurde jasjes gekocht via internet en heel veel positieve reacties gehad. Het is gewoon uniformstof en kan goed op 60 (misschien wel 90 gr.) gewassen worden.

  Kijk eens op www.dk-beroepsmode.nl en vraag de catalogus aan.

 • no-profile-image

  ZusterG

  Ik werk nog als leerling maar heb gewerkt in een verpleeg huis waar je mocht kiezen of je in burger ging. Ik heb ook gewerkt in een verpleeghuis waar ik verpicht een uniform aan moest. Het fijnste vond ik toch waar je in burger mocht dan heb je naar mijn gevoel toch een andere band met de bewoners. ondanks mijn kleding kan ik prive en werk heel goed gescheiden houden.

  en in een sprijkerbroek werk ik heerlijk!

 • no-profile-image

  jettie

  een spijkerbroek?

  je zweet je een ongeluk in zo\'n ding in de zorg,werk in een verzorgingshuis en daar is het warm.

  Kom op zeg wat is er mis met een uniform,prive en werk moeten gescheiden blijven toch?

  Dus aan het werk uniform aan.

 • no-profile-image

  P

  Als je kleding koopt die je alleen voor je werk gebruikt, is dat aftrekbaar van de belasting. Je moet dan wel alle bonnetjes bewaren. Het is even een gedoe, maar wel de moeite waard. Dit geld ook voor het schoeisel wat je speciaal voor je werk koopt.

 • no-profile-image

  werkpaard

  Nu met de hitte loopt iedereen ineens welin burger straks als het weer kouder wordt dan gaan ze weer in uniform. En dat snap ik dan niet. ALs het je maar goed uitkomt kan het dus wel.

 • no-profile-image

  werkpaard

  Ook wij mogen in onze eigen kleding gaan werken. Dit als voorbereiding op het kleinschalig wonen. Nu hebben ze bij ons (witte) schortjes voor in de zorg en gekleurde schortjes voor in de huiskamer. Wat is nu het probleem om in burger in de huiskamer rond te lopen?

  Loop je thuis ook steeds met een shcort voor? Hou gewoon wat kleding apart die je voor je werk gebruikt. Dus kleding die makkelijk zit en goed te wassen is. Denk hierbij vooral aan katoen en tricot. Een spijkerbroek eronder en je bent klaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.