Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ik werk 16 uur per week. Is er een maximum aantal uren dat ik in een weekend moet werken? Mogen ze mij bijvoorbeeld voor 16 uur in een weekend inroosteren?

'Alle 16 uur in het weekend werken zal nooit kunnen. Hoeveel wel, hangt af van de CAO waar je onder valt. In de meeste CAO's in de zorg is sprake van een minimaal aantal vrije weekenden waar je als werknemer recht op hebt. Daarbij wordt dan geen onderscheid gemaakt tussen fulltimers en parttimers.

In de CAO VVT bijvoorbeeld staat dat je minimaal recht hebt op 22 vrije weekenden per jaar (dit kan op verzoek van de werknemer naar beneden worden bijgesteld). Dat wil zeggen dat je maximaal 30 weekenden ingeroosterd mag worden, ongeacht of je een fulltime of een parttime contract hebt.

In geval van parttime contract is het verstandig in het individuele contract afspraken te maken over werktijden. Dus het maximaal aantal weekenden dat je jaarlijks werkt, of je hoofdzakelijk overdag of ‘s avonds werkt, etc. Een kwestie van onderhandelen dus.'

Daniëlle van der Eerden - CNV Publieke Zaak

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  Tina

  Volgens CAO ziekenhuizen is het aantal contracturen het Gemiddels aantal te werken uren per kwartaal. Ze mogen je zelfs 7 dagen achter elkaar inplannen men dan 3 weken vrij geven. Een werkgever die zijn personeel tevreden wil houden zal dit echter nooit doen maar een keer 3 dagen in 1 week en de volgende week maar 1 dag is echt toegestaan. Dus zeker ook een heel weekend. Wil je iets anders moet je dat bij je contractbespreking vast laten leggen als je wordt aangenomen.

 • no-profile-image

  Nurse

  Ze oen je dus wel in het wekeend inplannen MAAR niet alle weekenden per jaar! Tenzij je dat weer wel in je contract hebt staan.

 • no-profile-image

  trui

  zwangerschap is geen ziekte!!vroeger niet en nu ook niet,hoewel de jeugd er tegenwoordig flink misbruik van maakt en allerlei ziektejes er aan koppeld. In de zorg kan je wat ontzien worden er is genoeg ander werk te doen en met bewoners/patienten praten en aandacht schenken is ook een vorm van werken . En wat je zelf betrefd is tijdens zwangerschap gewoon actief blijven veel gezonder dan thuis op de bank zielig te gaan zitten wezen

 • no-profile-image

  Hans

  Maar ze mogen je dus best 16 uur in een weekend plannen!

Of registreer je om te kunnen reageren.