Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ik werk 16 uur per week. Is er een maximum aantal uren wat ik in een weekend moet werken?

'Alle 16 uur in het weekend werken zal nooit kunnen. Hoeveel wel, hangt af van de CAO waar je onder valt. In de meeste CAO's in de zorg is sprake van een minimaal aantal vrije weekenden waar je als werknemer recht op hebt. Daarbij wordt dan geen onderscheid gemaakt tussen fulltimers en parttimers.

In de CAO VVT bijvoorbeeld staat dat je minimaal recht hebt op 22 vrije weekenden per jaar (dit kan op verzoek van de werknemer naar beneden worden bijgesteld). Dat wil zeggen dat je maximaal 30 weekenden ingeroosterd mag worden, ongeacht of je een fulltime of een parttime contract hebt.

In geval van parttime contract is het verstandig in het individuele contract afspraken te maken over werktijden. Dus het maximaal aantal weekenden dat je jaarlijks werkt, of je hoofdzakelijk overdag of ‘s avonds werkt, etc. Een kwestie van onderhandelen dus.'

Daniëlle van der Eerden - CNV Publieke Zaak

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.