Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mogen ze je op één dag tien uur inzetten in de thuiszorg?

'Ja, dat mag. In de CAO VVT, 2008-2010 is in artikel 5.1.1 opgenomen dat de werkgever de arbeid zodanig organiseert dat de werknemer ten hoogste 10 uur arbeid verricht per dienst. Hiervan kan incidenteel zelfs worden afgeweken, indien het onvoorziene wijziging van omstandigheden betreft, tot maximaal 12 uur per dienst. 

Omdat er nog geen nieuwe CAO is afgesloten en de oude CAO algemeen verbindend verklaard is, werken de bepalingen uit deze CAO door tot er een nieuwe CAO is afgesloten.'

Daniëlle van Eerden - CNV Publieke Zaak

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Marion

  Kunnen ze je verplichten om een teamvergadering bij te wonen in je vrije tijd? mijn baas zegt dat het werkweigering is als je niet komt.

 • no-profile-image

  Sandra

  Lijkt mij niet eerlijk maar goed..

  ik ben geen deskundige op dit gebied..

  Ligt misschien ook aan je totale uren

  die ze zelf naar believen kunnen inroosteren

  en jij geen poot om op te staan..

  Wel als je werkdagen-/tijden vastliggen..

 • no-profile-image

  annekevanvelzen

  mag mijn wergever mijn dienst op zondag verkorten van 8 naar 6 uur ,de twee uur die ik minder werk sparen ze op voor mij,ik mis hierdoor wel onregelmatig toeslag,de uren die mijn wergever opspaart zetten ze mij in op andere dagen,mag dit.

Of registreer je om te kunnen reageren.