Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Wij kunnen straks in een 8 uursdienst geen pauze meer opnemen. Moeten we dan ook niet alle 8 uren betaald worden?

'Ja, dat moet. De uren die je gewerkt hebt, moeten betaald worden. Overigens wordt in deze wel de arbeidstijdenwet overtreden. Deze stelt dat voor iedere dienst die meer dan 5 ½ uur duurt ½ uur pauze moet staan, eventueel in te korten tot een kwartier, mits dit collectief geregeld wordt.'

Daniëlle van Eerden - CNV Publieke Zaak

Gerelateerde tags

15 reacties

 • no-profile-image

  Door Werkpaard

  Ben maar blij dat je veel uren draaid per dag op je eigen groep met wel of geen pauze. Met zes korte diensten op een dag is het ook bagger

 • no-profile-image

  Xantippe

  Deze zogenaamde consignatiediensten

  (ZIE JE CAO ER MAAR OP NA)

  wordt nog steeds niet vergoed door

  mijn werkgever..

  Ik zou anders nog van alle dienstjaren ruim 5500 euro kunnen krijgen qua deze zogenaamde lunchpauze..not dus..

 • no-profile-image

  franzisca

  sinds kort werken wij ook kleinschalig,maar de werkdruk is hoog..zo sta je constant alleen op de diensten en pauze kun je vergeten. wij moeten maar eten met de bewoners maar dit is niet te doen. bewoners blijven je constant claimen,telefoon blijft gaan en anders wel de deurbel. deze manier van werken hou je geen jaren vol. denk er hard over om werk buiten de zorg te gaan zoeken,daar dit gewoon weg niet vol te houden is. er zijn zoveel taken bijgekomen is niet meer menselijk.Je voelt je meer veredelde poetsvrouw dan VIGGER.

 • no-profile-image

  anita

  Weet iemand of je verplicht bent om met de feestdagen te werken als je een min/max contract heb in de zorg?.

 • no-profile-image

  Annigjen

  Hallo Ik werk ook op kleinschalig maar ook wij hebben geen pauze. We moeten koffie drinken en eten bij de mensen. Niet terecht omdat je niet aan je rust komt. Ook wij krijgen dit niet dor betaals.

 • no-profile-image

  Nurse

  @werkpaard. Dit is echt een punt om ook door een OR te laten behandelen. ZIj kunnen goede arbeidsvoorwaarden afdingen bij de bestuurder en ook controleren of de CAO en de arbeidstijdenwet nageleefd wordt.

 • no-profile-image

  Henk

  In de CAO VVT staat als omschrijving van een pauze dat rust gewaarborgd moet zijn, dus geen telefoons noch piepers. De oplossing ligt bij de leidingevende, deze zal voor jou een aflossing moeten vinden

 • no-profile-image

  Petra

  Ik werk ook kleinschalig, bij ons is de vroege dienst 8,5 uur en krijgt de pauze gewoon doorbetaald. Je hebt de ene dag ruim de tijd om te pauzeren en het kan ook dag lukken dat de minder tijd hebt om te pauzeren. Maar tijdens pauze blijven pieper en sleutels gewoon bij je op zak. In d avonduren heb je ook tijd om te gaan eten dan is er wel een collega aanwezig die het dan overneemt maar ook dan krijg je je pauze gewoon doorbetaald.

 • no-profile-image

  anne

  Ii werk kleinscahlig en bij ons heb je gewoon pauze,komt collega je afwisselen

  Je hebt recht op pauze,want bij de clienten eten,is geen pauze!!!

 • no-profile-image

  Mieke

  Ook wij hebben binnen het huis kleinschalig wonen en draaien diensten van 8 uur. Normaal heb je dan recht op een half uur pauze. Wij draaien momenteel nog met 3 groepen. Daarnaast staat er een omloop op het rooster die moet zorgen dat er aflossing is in de pauze's en han en spandiensten verricht. Zo heeft iedere groep zijn medewerker die dag en daarnaast heb je dan wat ruimte door de omloop. Helaas lukt dit niet altijd ( door ziekte of id ) maar als je dan niet wordt afgelost schrijf je je pauze extra.

  Hopelijk kun je hier iets mee

 • no-profile-image

  Rilana

  @Werkpaard

  Ik heb zelf bij kleinschalig wonen gewerkt en we hadden diensten van 8 uur werken, dus er zat geen pauze in. Ik begon om 7 uur en werkte tot 15 uur,zonder pauze. Mijn boterham at ik met de bewoners. De avonddienst werkte van 14.30 tot 22.30 uur. Later werkte we 7,5 uur per dag ivm bezuinigingen. Ik hoop dat je er iets aan hebt, maar bij vragen lees ik het wel.

  Groetjes van Rilana

 • no-profile-image

  werkpaard

  Kunnen er mensen reageren die nu kleinschalig werken en vertellen hoe dat bij hun geregeld is?

  Wij gaan nl. binnenkort kleinschalig. Over de diensten is nog geen duidelijkheid, maar dan kan ik beslagen ten ijs komen.

 • no-profile-image

  Nurse

  Als afdelingen het zo regelen met pauzes dat er in 2 ploegen gegeten wordt is er altijd iemand achter die bellen loopt of andere zaken doet. Dus kan je met een gerust hart even een boodschapje doen. Anders wordt het als je de verantwoordelijke dienst hebt, maar dan is er toch op een andere unit wel iemand die dat over neemt? Zo niet: ik zou zeggen schakel eens de OR in, je hebt nl recht op een half uur ongestoord pauze. (CAO - arbeidstijdenwet)

 • no-profile-image

  xantippe

  Bij mijn werkgever is al jaren

  zo dat je tijdens de pauze

  evengoed pieper en sleutels

  bij je blijven DUS..niet weg kan

  om bv. buiten te wandelen

  of zelf boodschapjes halen..

  Maar doorbetalen ? Ho maar !

  Wordt het niet tijd dat in die

  pauze een collega of hoofd

  die spullen overneemt zodat je

  ECHT pauze hebt ipv. onbetaalde

  stand-by dienst ??

 • no-profile-image

  Olvera

  Het gaat in kleinschalig wonen of woongroepen erg moeilijk om een half uur pauze te nemen daar je maar met één of twee personen op een groep van 9 bewoners staat. Daar kún je niet zomaar bij weg. Echter worden daar de uren wel gewoon door betaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.