Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Wat is de maximum leeftijd voor het volgen van de BBL-variant van de opleiding Ziekenverzorgende IG? Ik ben namelijk 46, en nu las ik op een forum dat de maximum leeftijd 45 was.

Ik weet niet op welk forum een leeftijdsgrens van 45 jaar voor de opleiding Verzorgende werd genoemd. Mijn informatie is in ieder geval anders: als je een BBL-opleiding wilt volgen moet je een werkgever hebben die je schooldagen (gedeeltelijk of geheel) betaalt. Je moet dus solliciteren. Als je wordt aangenomen zal je werkgever je inschrijven bij een ROC waar de opleiding wordt gegeven. Waarschijnlijk is er een lesdag in de week, je overige werkdagen verdien je salaris. Over leeftijdsgrenzen is mij niets bekend, op de school waar ik lesgeef zitten ook leerlingen ouder dan 50.

 

Levenservaring

Het is denk ik een punt waar de instelling behoefte aan heeft: jonge leerlingen zijn waarschijnlijk wel goedkoper, maar mensen van boven de 40 hebben meer levenservaring en dat kan zeker een pre zijn. Je leeftijd hoeft geen belemmering te zijn om een poging te wagen om als verzorgende aan de slag te gaan.

Sietske Posthuma, docent verpleegkunde ROC ASA

Gerelateerde tags

17 reacties

 • no-profile-image

  odchudzanie

  Tabletki na odchudzanie

  Odchudzanie tabletki

 • no-profile-image

  Kaatjuh

  ik ben zelf pas 24 en ik was 16 toen ik voor het eerst kennis maakte met de verzorging. Ik heb me altijd heel erg op mijn gemak gevoelt door de oudere collega's, omdat zij me toch beter leken te begrijpen dan de jongere collega's, dus ik zou zeggen als JIJ graag de opleiding wil doen, ga er voor en laat je niet tegen houden door iemand die durft te beweren dat je te oud bent!

  (tijdens mijn stage in het verpleeghuis werkte ik samen met een collega van 62, ik heb onwijs veel van haar geleerd)

 • no-profile-image

  J.Wijtvliet

  Leeftijd speelt inderdaad geen rol ik ben bijna 51 en ga ook de opleiding Verzorgende IG volgen en ben daar heel trots op en heb er enorm veel zin in.

  Want ik ben nog te actief om achter de geraniums te gaan zitten.

 • no-profile-image

  willy

  Ik woon in friesland ben 34 en wil erg graag de zorg in maar dan wel het liefst een werk leer traject waar kan ik dan terecht kan iemand mij opgang helpen?

 • no-profile-image

  Thea

  Nee, inderdaad leeftijd hoeft geen probleem te zijn. Ik ben 57 en hoop volgend jaar zomer mijn diploma VIG in ontvangst te kunnen nemen, na twee jaar scholing op het ROC.

 • no-profile-image

  Christine

  Ik was 48 jaar toen ik in de zorg ging werken als adl assistente bij lichamelijk gehandicapten en chronisch zieken. Ik heb toen een intern scholingstraject gevolgd op het ROC. Naderhand heb ik de verkorte opleiding helpende met succes afgerond. Inmiddels ben ik gestart aan de verkorte opleiding verzorgende ig. Ik ben nu 52 jaar. Het bevalt me prima in de thuiszorg. Je bent nooit te oud om te leren. Het hele leven is een leerproces. Veel succes!

 • no-profile-image

  Truus

  ik ben met 47 jaar aan de opleiding verzorgende IGniv. 3 begonnen. Ik werk nu al 5 jaar met veel plezier in een verzorgingshuis. Ik had deze opleiding 10 jaar eerder moeten doen, maar ben blij dat ik alsnog tot het inzicht kwam dat ik hier mijn hart heb liggen en daadwerkelijk de opleiding heb gedaan en afgesloten.

 • no-profile-image

  Dirk Duits

  Leeftijdsgrens? Ik was 50 toen ik diplomeerde voor V.I.G. En nu zie ik genoeg jongeren die met veel minder motivatie de opleiding ( denken even te ) doen. Bedrijfsmatig vindt ik wel dat er een bovengrens moet zijn. Maar 45? nee, dat is te jong. Zelf denk ik dat je minimaal 10 jaar als gediplomeerde je vak moet kunnen uitoefenen. Een ondergrens is uiteraard dan ook aan de orde . . . maar dat is ook voor iedereen verschillend.

 • no-profile-image

  maariska

  ik heb in al mijn 3 bbl opleidingen, altijd klasgenoten gehad die boven de 50 waren, ik ervaarde ze altijd erg waardevol, omdat zij levenservaring hadden, maar ook begrip. zeker toen ik jonger was en net in de zorg ging werken, je oudere collega's zijn goud waard.

 • no-profile-image

  Anita

  Ik heb net na 2 jaar BBL mijn Vig diploma binnen. Ik ben 47 en mijn klasgenoten waren tussen de 20 en 58 jaar. Iedereen boven de 40 in deze klas was al enige jaren werkzaam in de zorg. Zij en ik hadden voornamelijk interne scholingen gevolgd waardoor het beginniveau op dat van helpende lag toen ze starten met de opleiding.

 • no-profile-image

  door VIG

  Persoonlijk vind ik de reden van het volgen tot de opleiding verzorgende het belangrijkste,en dan niet als reden "omdat je graag met mensen omgaat".Want dit vak is iets wat vanuit je hart komt en niet om je portomnee te vullen.

 • no-profile-image

  betty

  ik was 55 toen ik begon met de opleiding en bijna 58 als ik klaar ben.

 • no-profile-image

  Chiny

  11 januari a.s. word ik 55 jaar en 10 februari 2011 diplomeer ik voor Verzorgende IG.

  Ik zou zeggen, je bent nooit te oud om te leren. Zelf zeg ik, deze opleiding had ik dertig jaar eerder moeten doen, maar toen werkte ik op kantoor!

 • no-profile-image

  Ans

  Ik was 55 toen ik mijn diploma IG haalde en ik ben nu 61 en werk nog steeds met veel plezier bij een hele kleine thuiszorg organisatie.

 • no-profile-image

  Jeanine

  Ik ben in augustus 44 jaar geworden en heb op 1 april van dit jaar mijn vz IG niveau 3 diploma in ontvangst mogen nemen. Had nog een diploma mdgo vz op zak, maar die kan je tegenwoordig volgens mij vergelijken met een helpende +. Ook 15 jaar eruit geweest. Ik leer elke dag nog bij en voel mij er helemaal geweldig bij!!

 • no-profile-image

  patricia

  ik heb vorig jaar de opleiding gedaan. mijn oudste klasgenoot was 54 jaar.

  en ze is geslaagd.

 • no-profile-image

  Marietje

  Ik ben 53 en na jaren weer terug op de werkvloer

  Mijn verzorgende diploma is 35 jaar oud en alles is veranderd

  Daarom heb ik ook nog een jaar weer scholing gehad

  En inderdaad de meeste oudere mensen vinden het prettiger om een oudere verzorgende te hebben je kan je beter inleven in hun situatie door je levens ervaring

  Ik werk nu ook heel anders als toen ik 17 was

  Ik wil niet zeggen dat de jongeren hun werk niet goed doen hoor beslist niet

  Ik leer ook dingen van de jongere generatie

Of registreer je om te kunnen reageren.