Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

In 1984 heb ik mijn diploma "ziekenverzorgster" gehaald. Ik heb nu 20 jaar niet meer in de zorg gewerkt. Nu wil ik eigenlijk terug in de zorg, kan dit met mijn oude diploma?

In de zorg is de afgelopen twintig jaar erg veel veranderd. Maar dat hoeft geen belemmering te zijn om te solliciteren, er zijn veel mensen nodig in de zorg. In zo'n procedure komt vanzelf naar voren dat je geen recente ervaring hebt, je kunt dan met je toekomstige werkgever een inwerkprogramma afspreken, iets dat ik zeker zou doen. Dat inwerkprogramma zou kunnen bestaan uit een deel scholing, en een ander deel werken met een maatje. Het hangt natuurlijk af van de instelling waar je gaat werken hoe jouw inwerkperiode eruit gaat zien.

Succes ermee!

Sietske Posthuma, docent verpleegkunde ROC ASA

5 reacties

 • no-profile-image

  Nurse

  Alle handelingen blijven hetzelfde, het is alleen het bevoegd/bekwaam principe wat ervoor zorgt dat je weer moet bijscholen. Om iemand die al de ZV heeft ( s vergelijkbaar met VIG) nog een volledige opleiding tot hetzelfde nivo te laten doen is in mijn ogen een slechte zaak. Een opleiding kost veel geld en door iemand hetzelfde te laten doen als waar diegene al een papiertje in heeft ontneemt een ander juist tot het volgen van opleiding. Ook al is de genoten opleiding al oud. Ziektebeelden veranderen niet en die heb je geleerd. Dat je niet weet hoe bijv. de huidige sondevoedingspompen eruit zien en werken, daar moet je dan in getraind worden.

 • no-profile-image

  Marca Demoed

  Ik ben er ook 20 jaar tussen uit geweest. Ik mocht bij mijn huidige werkgever de opleiding verzorgende IG gaan doen. Ik heb toen voor de volledige 3 jaar gekozen. Ik heb er tot nu toe geen spijt van gehad. In 2010 mijn diploma gehaald en nu mag ik niveau 4 gaan doen. Geweldig toch.

 • no-profile-image

  wijk ziekenverzorgende IG

  ik heb ook de oude, inservice opleiding van de ziekenverzorging. Ben er maar 2 jaar echt uit geweest.

  Heb wel een aparte aplicatie cursus gevolgd. en hou nu mijn kennis bij, via online cursussen. Veel dingen van "vroeger"lijken weer terug te komen. Ik werk nog wel via het oude principe, maar mijn collegas vinden dat juist erg prettig van mij, en vinden dat ik veel kennis bezit (vind ik weer niet maar oke, andere zaak). Ik zelf leer nog steeds van de leerlingen nu. zij krijgen de nieuwste technieken. (lijken veel op de oudere technieken).

  Ben net weer getoetst op BIG handelingen.

  Zo zie je, dat je veel dingen ook zelf al kan doen, om weer op de hoogte te komen .

 • no-profile-image

  werkpaard

  Ik ben na een nog langere tijd weer in het verpleeghuis gaan werken. Kreeg van mijn werkgever als ziekenverzorgster de kans om een aantal extra BIGscholingen te volgen. Aan de hand daarvan zou dan eventuele verder scholing bekeken worden.

  Wij herhalen onze BIGscholing trouwens elke 2 jaar.

 • no-profile-image

  Miriam van dijk

  Ik werk al 20 jaar in een verpleeghuis voor dementerende ouderen en wij worden 1x in de 3 jaar getoets op verpleegkundige handelingen!! Ik vind dit heel belangerijk omdat je sommige handelingen niet meer zo vaak verricht en daardoor niet altijd meer precies weet hoe het moet! Ook hebben wij een medicijnen-toests moeten afleggen! Als je de toetsen niet haalt, kun je uit je functie gezet worden! Kwaliteit is ook heel belangerijk, wasen kan iedereen wel leren...

Of registreer je om te kunnen reageren.