Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ik ben in het bezit van thuiszorg diploma A en wil gaan solliciteren als Verzorgenden (IG). Wat is het verschil daartussen?

Met een diploma Thuiszorg A werk je in de thuiszorg, vooral in de zorg voor het huishouden.

Het diploma Verzorgende houdt veel meer in, namelijk hulp bij de persoonlijke verzorging bij mensen met diverse aandoeningen. Je moet dan dus op de hoogte zijn van ziektebeelden en de gevolgen daarvan. Ook moet je diverse verpleegtechnische handelingen onder de knie hebben, zoals injecteren, medicijnen verstrekken, wondverzorging, enz. Daar is een opleiding voor nodig van zo'n jaar of 3. Je leert dan ook allerlei gespreksvaardigheden en hoe je mensen kunt begeleiden.

Sietske Posthuma, docent verpleegkunde ROC ASA

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.