Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ik werk oudjaarsavond. Normaal nam ik altijd de mobiel mee als de bewoners weg waren. Nu moet ik de hele avond blijven ‘voor het geval dat', terwijl er niemand thuis is. Hoe is dat bij jullie geregeld

 

Redactie TvVonline.nl

2 reacties

  • no-profile-image

    a.c.v keulen

    ik vraag mij af in wat voor een zorgcentrum jij werkt.Ik ben het met de vorige schrijfster eens,er zullen andere afdelingen zijn waar de bezetting door oud en nieuw minimaal zal zijn en het is dan logisch dat je je collega's van andere afdelingen gaat helpen.Het is voor iedereen oud en nieuw en het zou niet eerlijk zijn dat jij thuis zou blijven met je mobiel terwijl de anderen gewoon op hun afdeling moeten blijven

  • no-profile-image

    IK

    Dit is niet meer als normaal lijkt me. Je wordt betaald om aanwezig te zijn, in het geval dat je naar huis gaat en een mobiel meehebt draai je een bereikbaarheidsdienst. Dat wordt anders betaald! (je wordt dan pas betaald als je opgeroepen wordt) Daarnaast zal het ook te maken hebben met een stukje BHV, de aanwezigheid van een minimale bezetting bij calamiteiten enz. Bewoners kunnen ziek worden en eerder terug komen. Op jouw groep is er dan wellicht niemand, maar bij je collega's misschien wel. Ook daar is de bezetting ws. minder en kan er dus een beroep gedaan worden op jou hulp. Wees blij dat je een rustige groep hebt en dat je bewoners de feestdagen lekker lelders kunnen vieren. Er zijn legio instellingen waar dit niet het geval is en waar, omdat het een feestdag is, er toch met een slechtere bezetting een feestje gebouwd moet worden. De feestdagen zijn nooit de leukste dagen om te werken maar je weet dat als je in de zorg werkt dat je dan feesstdagen zal moeten draaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.