Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Sinds ik moeder ben, wordt het door de flexibele werktijden steeds moeilijker om in de zorg te blijven werken. Hoe combineren andere moeders van jonge kinderen hun werk met de bso?

Redactie TvVonline.nl

9 reacties

 • no-profile-image

  Tonny

  Ik ben tijdelijk als alfahulp gaan werken, dat kon in de schooluren. Maar zelf nu mijn kinderen inmiddels al op VO zitten, sta je soms mooi te kijken. Ik werd tijdens dagdienst (alleen op mijn unit) gebeld door school of ik even zoon naar dokter wilde brengeni.v.m. gekneusde voet. Gelukkig is mijn man flexibelder en kon hij wel. Hij is heel de middag onder de pannen geweest voor doktersbezoek en een foto van de voet in ZH. Gelukkig verder niets aan de hand, maar een geregel blijft het, welk werk je ook doet. Ik wens je sterke schouders en een zeer flexibele rug toe voor de komende jaren.

 • no-profile-image

  Lietje

  Ik ken iemand die ook nog 2 schoolgaande kinderen heeft. Zij werkt als verzorgende. Ze werkt 2 avonden in de week/weekend.

  Misschien kan je in overleg de avonden of in het weekend werken tot ze wat groter zijn? Of in de flexpool gaan tot ze ouder zijn.  Mijn dochtertje is 9 jaar. Ik heb tot vorig jaar mei bij de Hema gewerkt en moest vaak om 7.45 uur al aanwezig zijn (gebak in vitrine doen). Ik ging er zelf om 7.00 uur uit. Maakte mijn dochtertje wakker om 7.15 uur. Ik zorgde dat ze ontbijt had gehad voordat ik wegging, lunchpakketje mee enz).Om 7.40 ging ik de deur uit (werkte vlakbij mijn huis) en dan zette ik de timer/kookwekker. Deze ging af om 8.15 uur en dan trok zij de jas aan, pakte haar tas en ging naar school. Nou moet ik er wel bij zeggen dat we geluk hebben dat we zo dicht bij school wonen.  Over anderhalve week begin ik met de opleiding Helpende niveau 2, dus het geregel gaat dan ook weer beginnen haha.  Suc6 met alles

 • no-profile-image

  Carla

  Ik kan niet eens gebruik maken van de bso;

  wordt niets vergoed qua te hoog inkomen

  en..1 kind zit op SO in andere regio.

  Die wordt 7.30 al thuis opgehaald..

  Hoe moet ik'dat doen of..regelen opvang

  thuis als man ook uiterlijk 08 uur moet beginnen? Geen vangnet qua familie noch schoolmoeders..zeker niet qua 1 van de 2 kinderen dus..moet 2e kind van net 10 jaar dan alleen thuis zitten wachten tussen 7.30 en 8.10 uur tot die zelf maar moet afsluiten en naar school fietsen ? NEE DUS..

  Ik blijf dus zoeken naar een voor mij passende baan in werkbare uren/dagen.

 • no-profile-image

  Truus

  Al die reacties..ppffff, je zal er alleen voorstaan, gelukkig zijn mijn kinderen volwassen.

 • no-profile-image

  Rilana

  Mijn man werkt in 3 ploegen en ik pas mijn diensten er op aan. We hebben zelden of nooit een oppas nodig voor onze dochter. Ze blijft over op school en mocht het zo zijn, dan gaat mijn moeder ze op halen van school. Ook is er wel wat te regelen met de andere moeders. Succes in ieder geval.

 • no-profile-image

  R

  Mijn vriend werkt overdag, ik in de zorg.

  Wij hebben een gastouder waar de kinderen smorgens al vroeg terecht kunnen.

  Tussen de middag blijven ze over op school en na schooltijd gaan ze weer naar de gastouder.

  Ik ben hier erg tevreden mee.

 • no-profile-image

  Nanda

  Mijn man en ik werken allebei inde zorg. Wij hebben onze roosters naast elkaar gelegd. We werken langs elkaar heen, zodat we geen oppas nodig hebben. En we zien elkaar ook nog.... Als de kids naar school gaan, wordt je wel weer flexibeler. Succes me puzzelen...

 • no-profile-image

  josje

  Met andere moeders van school ect. zorgen voor een netwerk en alkaars kinderen opvangen.

  Evt. met je partner afspreken wanneer je vroeg begint dat hij/zij dan later begint je komt er vast wel uit ik werk al 26 jaar in de zorg onafgebroken. Je kan ook meer avonden gaan werken en dan dat je partner thuis is bij ons was er altijd 1 van de ouders thuis. SUCCES.,.

 • no-profile-image

  H

  Niet! Ik ben na 14 jaar vaste dienst in de flexpool gegaan. Nu werk ik wanneer ik kan maar mis wel een hele hoop zekerheden...Uit de zorg gaan lukt ook niet want je bent wel heel beperkt opgeleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.