Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vinden jullie mij een zeurkous?

Ik werk in een verpleeghuis en graag jullie feedback omdat ik aan mezelf ga twijfelen of ik nou zo'n zeurkous ben of juist goed mijn gevoel volg. We hadden een bewoonster, die op leeftijd was (97) en haar gezondheid ging achteruit. Eten en drinken ging haast niet meer en ook medicatie innemen niet. Mijn verzoek was om de arts bij haar te laten kijken en dan de familie in kon lichten dat het slechter ging met mw, dit is niet gedaan.

 

Morfine

In mijn dienst heb ik nog een keer aan de bel getrokken, toen is er een weekendarts geweest, die morfine tegen de pijn voorschreef. Hij heeft alsnog haar familie ingelicht en besproken om geen actief beleid te voeren. Twee dagen later is ze rustig overleden. Met dit op zich heb ik al heel veel moeite want dat noemen ze bij ons stijfvol ouder worden. Ook heeft een collega mw. de morfine toegediend met een IM naald in plaats van een kleine naald om subcutaan te spuiten er is alleen geen MIC ingevuld, wat ik wel tegen collega had gezegd en mijn leidinggevende vind alles wel prima. Mij druist dit alles tegen al mijn gevoelens in of ben ik nu een zeurkous? En wat zouden jullie doen in mijn geval? Alvast bedankt voor de reacties

Redactie TvVonline.nl

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  lina

  Het is belangrijk dat er altijd goed geinformeerd wordt bij de client wat zijn wensen zijn. Wil de client zelf nog levensreddende handelingen zoals sondevoeding, hypodermoclyse etc, of kiest de client ervoor om de natuur zijn gang te laten gaan. Dit moet voor het zover is , besproken worden en bekend zijn. Morfine intramusculair spuiten mag, meestal wordt er voor subcutaan gekozen. Een mic moet worden ingevuld door degene die een fout of bijna fout maakt. Of als je het hebt geconstateerd.

 • no-profile-image

  Nurse

  Een MIC hoeft niet alleen door de leidinggevende ingevuld te worden. Een MIC wordt ingevuld door diegene die de "fout" gemaakt heeft of door een getuige van die "fout". In dit geval moet je dus zelf die MIC invullen, jij hebt het geconstateerd, je collega aangesproken en die heeft vervolgens niks gedaan. Verder zal je ook met je leidinggevende moeten gaan praten over je gevoelens en ervaringen m.b.t. de zorg rondom het laatste levenseinde van de clienten die jullie verzorgen. Ook over wanneer er wel of niet een arts bij komt enz. Wellicht dat je je dan niet als een zeur ziet. Kortom, maak het bespreekbaar. Blijkbaar denk jij er wat anders over dan wat de normale gang van zaken is op een afdeling?

 • no-profile-image

  Natascha

  Ik vind dat je goed gehandeld hebt.

  En dat je leidinggevende alles wel goed vind is niet leuk om te horen..

  Zij moet alles volgens regels doen. en dus ook een MIC invullen.

  Voor mijn gevoel heb je goed gehandeld. en je moet jezelf niet schuldig voelen!

Of registreer je om te kunnen reageren.