Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bij wie is het afschaffen van het uniform teruggedraaid? Ik hoor graag ervaringen hierover!

Redactie TvVonline.nl

19 reacties

 • G Van Vliet

  Een badge met functie en naam is herkenbaar genoeg. Voordeel van eigen kleding is je draagt wat je lekker vindt zitten in je werk evt een hesje zonder mouwen met zakken is wel handig voor sleutels en telefoon ed.
  Ik heb nooit in uniformen gewerkt maar begrijp wel dat het een bezuinigingsmaatregel is geweest want kledinggeld krijg je niet!

 • no-profile-image

  janny

  persoonlijk vind ik dat het uniformeel gekleed gaan van zorg personeel ook een goed visite kaartje is.

  wij dragen 2 verschillende kleuren uniform jasjes. omdat je deze kleding dagelijks op 60 graden moet wassen blijft er weinig van je eigen kleding over. velen lopen dan ook in een vale kleur spijker broek.

  logisch toch je kunt niet maandelijks nieuwe kleding aanschaffen voor je werk dan mag de beloning zeker wel omhoog.

  nee geef mij maar een net uniform , broek en jas, dan loopt iedereen er netjes bij en ben je zeker herkenbaar, wij dragen geen badge o.i.d.

  hygiëne en netheid is zeker belangrijk. dan straal je iets uit waar je ook trots op mag zijn en dat is werken in de zorg.

 • no-profile-image

  anoniem

  Hoe zo herkenbaar in uniform, je kunt toch ook een badge dragen met je naam en functie er op!!

 • no-profile-image

  stefan thijs

  bij onze instelling is onlangs gekozen voor alleen maar uniformjasjes. jammer dat dit geen gekleurde jasjes zijn geworden. ook had ik graag broeken gekregen. Want als je ziet wat sommige collega's dragen als dagelijkse kleding, dan vind ik dat geen voorbeeld geven voor de instelling. en je kunt iemand niet verplichten zijn eigen smaak te veranderen.

 • no-profile-image

  Esther

  Ja ook ik zou graag de uniformen terug zien,maar helaas mag dit ook bij ons niet meer als zou het alleen maar een jasje zijn staat veel netter toch,meer ruimt voor je spullen.

 • no-profile-image

  Nurse

  Als je eigen kleding aan mag dan kan je er dus ook voor kiezen om zelf een uniform (jasje) te kopen i.p.v. gewone kleding. Het lijkt me trouwens logisch dat je voor je werk andere kleding draagt dan voor thuis. Ik zou tenminste niet een gloednieuwe broek gebruiken op het werk. maar dat terzijde. Je kan dan in je jasje al je meuk kwijt wat je tijdens het werk mee moet sjouwen. ALhoewel dat 9 van de 10 x ook eens kriitsch bekeken kan worden of je inderdaad zoveel mee zou moeten sjouwen of dat bepaalde atributen gewoon op een zorgkamer thuis horen. Denk hierbij aan de handschoenen en rolletjes pleister. Die kunnen ook gewoon op voorrasad op de kamer in een la liggen. Pen, sleutels, schaar en een kladblokje past in iedere zak wel, pieper en telefoon ook. Overigens kan je je gewone kleding ook gewoon op 60 graden wassen hoor, tegenwoordig wordt er in alle kleding standaard door de fabriek al wassen op 40 graden in gezet, vroeger stond daar 60. (milieuactie?) Het slijt alleen wel wat harder.

 • no-profile-image

  Gea

  Wij werken al jaren in burgerkleding en wij willen niet meer anders.Het is veel huiselijker en de bewoners herkennen wel ook al zijn zo dement.

 • no-profile-image

  Anita

  Bij ons is het jaren geleden ook een hot item geweest. De directeur wilde van de uniformen af. Na een stemming onder de medewerkers, bleek dat de overduidelijke meerderheid voor een uniform was. Enkele jaren geleden is gekozen voor een gekleurde versie. Zowel broek als jasje een mooie kleur. Dit verschild per discipline ( zorg, huishouding, horeca ). Men is herkenbaar voor bezoekers.

 • no-profile-image

  mary

  Bij ons in het verzorgingshuis hebben we plastic mandjes waar ieder zelf zijn spullen in mee draagt, het mandje wordt op de leuning gezet bij de kamer waar je bezig bent dus kan je collega zien waar je bent. de pieper wordt wel in de broekzak mee gedragen.

 • no-profile-image

  sisterangel

  ode aan het uniform!!

  Netjes, iedereen hetzelfde, geen discussies over wat wel niet kan gedragen worden.

  Herkenbaar, smorgens niet hoeven denken wat je aan moet doen. Ik zie alleen maar voordelen!!!!

 • no-profile-image

  Marga

  Wij willen ook onze uniformen graag behouden. Ik heb ook navraag gedaan bij onze clienten die vinden het ook veel netter staan. Tenslotte is dat toch het presenteerplaatje van de thuiszorg. En net zoals Anneke al zegt waar blijven we met onze pen telefoon enz als we onze jasjes niet meer hebben.

 • no-profile-image

  Hermien

  Terug draaiing is inderdaad aan de orde. gewone kleding kan niet hoog genoeg gewassen worden. En je bent minder herkenbaar ook al draag je een naambordje. daarbij is het opberg probleem ook nog aan de orde een telefoon een kladblok pen en de bos met sleutels. bij de ene instelling draag ik een volledig wit uniform en bij de andere een gekleurd uniform.

 • no-profile-image

  Gert

  Bij ons mag je een gekleurd jasje dragen of burgerkleding die keuze is vrij, een jasje is veel netter dan die collega's met laag uitgesneden shirt en dan spreek ik maar niet als de dames bukken met de heup broeken!! zelf draag ik een jasje en weiger een heuptasje, ben geen toerist op mijn werk en het zit daarbij ook nog eens flink in de weg. gewoon gekleurde jasjes voor iedereen terug !!!

 • no-profile-image

  Ans

  Zelf werk ik niet meer in de 'zorg aan het bed'. Tot 10uur mogen de meiden een wit jasje dragen maar het is een afspraak waar erg mee gesjoemeld wordt. Helaas, duidelijkheid en éénduidigheid is beter. Kies voor uniformjasjes maar dan niet wit maar een gezellige kleur!! Dan hoor je geen gezeur!

 • no-profile-image

  Cornelia

  In het vz huis waar ik werk hebben we een tijdje in eigen kleding gewerkt. Nu hebben we een blauw uniform jasje terug gekregen. Veel praktischer als helemaal in eigen kleding werken!!

 • no-profile-image

  petra

  Ook bij ons (werk in kleinschakig wonen) draagt men eigen kleding.

  Ik vind het niet prettig, 's morgens met de verzorging zie je collega;seen wit jasje dragen, Ook het probleem met sleutels tel.etc vangt men op met een heuptasje.

  dit ziet er niet erg scharmant uit

 • no-profile-image

  dolly

  ik zou willen dat ze het terug draaide, men is duidelijker herkenbaar voor bewoners en familie. Het ziet er ook allemaal netjes uit.

 • no-profile-image

  Anneke

  Dit wordt bij ons ook de nieuwe kleding. We vragen ons alleen af, waar laten we alles wat we nu in onze jasjes bij ons dragen. zoals pen ,sleutels, telefoon, opschrijfboekje, etc

 • no-profile-image

  Anoniem

  Er zou bij ons sprake zijn van het gaan dragen van eigen kleding, daar dit ook al zo op het kleinschalig wonen zo is. Toch is dit teruggedraaid en hebben ze gekozen voor een uniform dat er fris uit ziet. Witte broek of rok met fris gekleure polo-shirts erop.

Of registreer je om te kunnen reageren.