Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Collega EVV-ers krijgen jullie extra tijd om EVV taken uit te voeren? En is dit officieel geregeld binnen je instelling?'

Redactie TvVonline.nl

19 reacties

 • Joost. Boogaard

  Een vig kan zeker iets hebben aan een aanvullende evv opleiding. Bij vpk, s vraag ik het mij af omdat het echter weinig lijkt toe te voegen aan de reeds behaalde vpk diploma. Evv opleiding heeft namelijk een inhoud die veelal terug komt in de vpk opleiding, bij de evv wel is waar beperkt en versimpeld. Evv opleiding is gericht op mensen met een niveau 3 achtergrond.

 • J Bakker

  Wie vind dat een verzorgende-IG of VPK de opleiding tot EVV-er zou moeten doen?
  Binnen mijn instelling heb ik een onderzoek gedaan (vanuit mijn opleiding tot VPK niveau 4) naar de rol van contactverzorgenden. Er is veel onwetendheid men heeft moeite met het opstellen van een ZLP, en het onderhandelen met de cliënt zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen.
  De zorg word steeds complexer. Binnen mijn instelling is iedere VIG-er contactverzorgende . Mijns inziens zouden een aantal collega's de opleiding voor EVV-er moeten doen. Dit om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De leidinggevende staat steeds verder van het team af, dus de contactverzorgende word steeds belangrijker.
  Wie heeft hier ervaring mee?
  Graag hoor ik van jullie.

 • no-profile-image

  contactverzorgende

  Bij ons heet het contactverzorgende.. Alle verzorgende krijgen clienten toegewezen. We krijgen ook geen loonschaal hoger. Inprincipe moet je het gewoon tussen het bedrijven door zien te redden.. Als je erg achterloopt met de zorgmap kan je eventueel overuren schrijven..

 • no-profile-image

  anoniem

  wel uitgepland maar door de weinige bezetting vaak niet mogelijk!!! Ook al verdeel je taken ,andere die bv:H.A bellen en jij jou taken als evv. Maar in de praktijk werkt het niet. De eerste reactie lijkt me wel wat. Als evv er overdag werken en aan je taken kunnen werke. Maar wel nog met je handen aan het bed zodat je zelf ook kunt zien hoe het met je bewoners gaat,daar doe je het tenslotte voor!!!!

 • no-profile-image

  ikke

  De EVV-ers bij ons werken alleen van maandag tot en met vrijdag dagdiensten. (geen onregelmatige werkdagen meer, geen feestdagen ed) EVV-er wordt voor haar unit (10 a 11 bewoners) 2x per week 's middags uitgepland (in zorg tot 11 uur, daarna tot 15.30 uur uitplan) Heel goed geregeld dus, alleen de laatste tijd moeten zij ook de bezetting regelen. Doordat het rooster wordt aangeleverd met open diensten en er ook collega's ingepland staan die langdurig ziek zijn, is het een gatenkaas die heel,heel veel tijd vergt tot de bezetting weer klopt. Soms de hele middag, dus daar gaat de uitplan.

 • no-profile-image

  werkpaard

  Bij ons is het zo geregeld dat je je uit mag plannen voor je taken. Echter dit kan maar zelfden. Dus moet je de momenten pakken wanneer dat even mogelijk is. Het is op deze manier wat hap snap werk en bij de client waar het het hardst bij nodig is doe je wat. Weet ik, dat iis niet eerlijk, maar zo werkt het wel.

 • no-profile-image

  Karin Hamers

  Ja binnen onze instelling krijg je 4 uren per week om aan je EVV taken te wijden. Deze uren worden structueel ingeroosterd op de dienslijst met de vermelding boventallig.

 • no-profile-image

  josje

  Bij ons in het verpleeghuis wordt je 1 a 2x per maand een dag overgepland. Zou overal moeten.

 • no-profile-image

  Monty5

  De EVV taak behoort gewoon er bij, en wordt bij ons contactverzorgende genoemd want dat is ieder verzorgende bijna en hoort bij je taak als verzorgende en moet je gewoon doen in de tijd die je hebt tussen de zorgtaken door, heb je een drukke dag met veel zorgtaken schiet het erbij in, je moet proberen in de "rustige" momenten je extra dingen te doen zodat het vaak vlug vlug moet gebeuren.

 • no-profile-image

  Ger

  Ooit toegezegd door leidinggevende dat we 2xper week 1uur in mogen plannen voor EVV-taken maar door veel hectiek en agressie op de afdeling + maar weinig personeel op de middag wordt het onmogelijk gemaakt.

 • no-profile-image

  Bianca

  Nee, er is te weinig tijd voor deze taken. Wanneer ik hiervoor wordt ingepland, loop ik eerst tot 11.00 uur in de zorg mee. De laatste 2 keren had ik 's middags een opname, waardoor ik mijn taken van dat moment niet kon afmaken.

 • no-profile-image

  Manuela

  Sinds januari 2011 is door de zeer krappe bezetting in het verpleeghuis waar ik werk nauwelijks mogelijk om je als evv'er uit te plannen, sterker nog je mag je niet meer uit plannen voor je taken, overuren maken is helemaal uit den boze. Evv'er taken moeten helaas haastig en tussen neus en lippen door gedaan worden.

 • no-profile-image

  lidy

  wij krijgen hiervoor 4 uur per maaand ingeroosterd,maar dat is niet genoeg ,onder werktijd is er geen tijd om de evv taken te doen. voorbereiden en uitwerken en vergaderen moet dan in die tijd gebeuren.we hebben dan 10 clienten.

 • no-profile-image

  EVVer

  wij moeten het onder werktijd doen. er worden geen uren voor vrij gemaakt

 • no-profile-image

  EVV

  Wij mogen 2x per week 2 uur uit de zorg. Dit staat alleen niet beschreven, dit hebben wij toegezegd gekregen van afdelingshoofd

 • no-profile-image

  Anita

  Bij mij in de thuiszorg schrijf je de tijd weg (die je nodig hebt als evvv-er voor je taken) op de klant. Helaas heeft 1 klant van mij niet veel ruimte over in zijn indicatie om echt de tijd te kunnen schrijven (klokken) die ik nodig hebt. Ik kan wel echter de tijd pas schrijven aan het einde van een periode omdat dan echt duidelijk is hoeveel tijd erover is bij de klant die periode. De wijkverpleegkundige heeft hiet zicht op.

 • no-profile-image

  hendrika

  wij krijgen bij de thuiszorg als EVVer 10 minuten per client per week uitbetaald, wat lang niet altijd voldoende is, zeker als het complexe zorg is, en er ook regelmatig geëvalueerd moet worden

 • no-profile-image

  hetty klop

  Wij hebben 4 uur extra op ons contract,maar die worden al ingevuld met andere verplichtingen zoals werkoverleggen opleidingen enz.Je krijgt dus steeds meer taken maar niet uitgepland voor de zorg

 • no-profile-image

  marjolein

  Officieel is het geregeld dat je na 11.u uit de zorg bent voor je EVV taken. helaas is dit niet altijd mogelijk vanwge de bezetting. Wel is het mogelijk om indien noodzakelijk je op een ander moment dat de beztting ruimer is hier extra tijd voor in te palnnen. Men is op de hoogte van het vele werk wat deze taken me zich mee brengen en wil ier graag bijstand in verlenen. Je bent wel zelf verantwoordelijk om op tijd aan te kaarten als je aan taken niet toe komt. Mij hoor je niet klagen over mijn leidinggevenden!

Of registreer je om te kunnen reageren.