Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bij een zorgvrager injecteer ik altijd voor de ADL (kortwerkende). Een collega zegt dat ik precies 10 minuten van te voren moet injecteren. Is dit echt belangrijk? Graag jullie visie!

Redactie TvVonline.nl

Gerelateerde tags

9 reacties

 • no-profile-image

  De auteur van deze vraag!

  Hallo Allemaal,  Hartelijk dank voor jullie reactie´s. Leuk om te lezen dat de reactie´s toch nog zo verschillend zijn, maar ik heb zeker mijn antwoord gevonden!

 • no-profile-image

  mij

  willeke, tot een paar jaar geleden moest je na het spuiten van novomix een half uur wachten voor je eten mocht. daarna is de mix verandert, nu dient het vlak voor het eten gespoten te worden. Sluit me aan bij nurse, lees bij elke insuline de bijsluiter

 • no-profile-image

  willeke

  Novomix dient juist gespoten te worden als men gaat eten en niet veel eerder. Lijkt me ook logisch, daar eten insuline verhoogt en novomix de insuline stabiliseert

 • no-profile-image

  manon

  Novomix spuiten wij direct voor het eten. Vroeger was de regel dat je moest spuiten half uur wachten en dan eten, sinds de nieuwe insuline er zijn is dit nu spuiten eten geworden.

 • no-profile-image

  Nurse

  Kortwerkende insuline wil, zoals de naam zegt, heeft de eigenschap om heel snel zijn werk te doen, in tegenstelling tot de gereguleerde afgifte of de langwerkende. Het is dus juist bij die kortwerkende insuline van belang dat de client direct na spuiten gaat eten, immers de insuline gaat zijn werk snel doen, wat anders een hypo tot gevolg zou hebben. Overigens staat dit ook in de bijsluiter van de insuline. Ik neem aan dat deze ook bij de geleverde insulinepennen zit. Lees altijd de bijsluiter van een medicijn als je iets niet weet of maak gebruik van het internet om daar de bijsluiter te vinden.

 • no-profile-image

  mij

  Wij geven de insuline (ook de mix 30) vlak voor of net na het eten. Staat ook zo op de med lijst van apotheek. Paar jaar geleden kregen we bericht bij de novomix 30 dat dit ipv 30 min voor het eten naar vlak voor of tijdens eten moest. (bij mensen waarvan we niet zeker zijn dat ze gaan eten spuien we erna)

 • no-profile-image

  joke

  Insuline geef ik max een half uur voor het eten

 • no-profile-image

  Karina

  Wij geven na een injectie met snel/kortwerkende insuline het advies om binnen een kwartier te gaan eten.

 • no-profile-image

  Elly

  Neem aan dat je het over insuline hebt.

  Met kortwerkende zou ik zeker niet meer tijd ertussen laten zitten, zelf geef ik deze altijd vlak voor het eten om een hypo te voorkomen

Of registreer je om te kunnen reageren.