Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Hoe kan je de tweede controle uitvoeren bij medicatie optrekken uit een ampul?

Hoe kan je de tweede controle uitvoeren bij medicatie optrekken uit een ampul? Medicatie uit een ampul is niet houdbaar, en kan dus niet worden klaargelegd door eerdere collega. Je kan toch ook niet aan de familie vragen om even medisch te gaan meerekenen, vooral in terminale situatie vind ik dit geen optie.

Redactie TvVonline.nl

6 reacties

 • no-profile-image

  Ik

  een foto als controlemiddel gebruiken of er de juiste dosering is opgezogen en gegeven lijkt wel heel mooi, maar zoals Nurse al zegt: je kan ermee frauderen. Stel je hebt verkeerde dosis opgezogen en gespoten, hier kom je zelf achteren om gezeik te voorkomen plaats je vervolgens een foto van bijv. een dag eerder en niemand die daadwerkelijk kan zien dat jij het verkeerde gegeven hebt. Eeen echte controle heb je pas als er daadwerkelijk iemand meekijkt over je schouder en die ziet wat je optrekt en daadwerkelijk spuit aan de client.

 • no-profile-image

  Angela

  LAstig te controleren, achteraf dan. Dan kan je beter met z'n tweeen de demedicatie klaarmaken. De een voert uit en de ander checkt op dat moment mee.

 • no-profile-image

  ik

  Een tweede controle voer je uit om fouten te voorkomen in berekening of aflezing. Niet in de eerste plaats om fraude te voorkomen, als je bewust fouten/fraude wilt plegen zou je, omdat te voorkomen, altijd iemand moeten hebben die met je meekijkt, ook bij zorg en bij alle medicatie. Als je zover gezonken ben kun je beter een ander beroep kiezen.

 • no-profile-image

  Nurse

  wie zegt dat de bewuste foto ook daadwerkelijk op die dag genomen wordt ? Kan je volgens mij makkelijk mee frauderen. Je maakt eerder een foto die je dan vervolgens hergebruikt.

 • no-profile-image

  Zorgmedewerker.

  Als het nodig is om met 2 verpleegkundigen naar de client te gaan dan is dat zeker niet te duur. Die mogelijkheid bied het CIZ zeker!

 • no-profile-image

  liesbeth

  Met 2 verpleegkundigen naar een cliënt is te duur, maar via "zorg op afstand"is dit wel te realiseren. Je kunt zelfs als bewijs een foto v.d. spuit met ampul opslaan in het dossier.

Of registreer je om te kunnen reageren.