Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Dokter, mag ik dood?'

De 86-jarige Corry van der Kolk wil dood, want haar leven is voltooid. Geen enkele huisarts wil euthanasie uitvoeren. Uiteindelijk maakt ze er zelf een eind aan.
'Dokter, mag ik dood?'

'Ik wil uit het leven stappen, maar niemand wil mij helpen.' Dat schreef de 86-jarige Corry van der Kolk uit Opperdoes aan journalist Cees Grimbergen. Van der Kolk is een van de vele ouderen die hun leven als voltooid beschouwen. Volgens de regels van de tien jaar oude euthanasiewet mag een arts hen niet helpen, omdat zij niet ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Klik hier om de aflevering van Zembla te bekijken.

redactie tvv

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.