Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Video: muziektherapie voor dementerenden

Muziek speelt een belangrijke rol bij de levenskwaliteit van dementerenden.
Video: muziektherapie voor dementerenden

Langzaam dringt het door dat muziek de kwaliteit van leven van dementerenden een boost geeft. Dat zie je ook op het filmfestival IDFA 2014, waar de documentaire 'Alive Inside' vertoond, die gaat over de invloed van muziektherapie op dementerenden. Actualiteitenprogramma EenVandaag praat met Eric Scherder over de invloed van muziek op de dementerende.
Bekijk hier de uitzending.

Redactie TvV

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • Ron Groothuis

    Waarom heet dit nu weer 'therapie'? Wanneer ik naar muziek luister om me te ontspannen, oude hits draai en me weer even 16 jaar waan, dan noem ik dat toch ook geen therapie? Juist door je op zelfzorggewoontes van dementerenden te richten (dus ook de muziek die men vroeger draaide, zong of speelde) normaliseer je juist het bestaan. Het begrip 'therapie' werkt (onbewust) stigmatiserend.

Of registreer je om te kunnen reageren.