Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

6 handige apps voor verzorgende ig

Deze apps kunnen verzorgenden ig goed gebruiken bij hun werk.
De Nursing Calculator is een handige app voor verzorgenden ig waarmee je eenvoudig berekeningen kunt uitvoeren, bijvoorbeeld voor oplossingen en verdunningen.
De Nursing Calculator is een handige app voor verzorgenden ig waarmee je eenvoudig berekeningen kunt uitvoeren, bijvoorbeeld voor oplossingen en verdunningen. - Foto: iStock

1. Wondwijzer App: dit is de digitale versie van de wondwaaier die in de zorg wordt gebruikt. De gebruiker geeft aan de hand van de kleurkaart aan van hoeveel wondvocht er sprake is. De app biedt vervolgens advies over de verzorging van de betreffende wond: welke materialen en hoe die te gebruiken of aan te brengen? Ook of de wond diep of oppervlakkig is en wat de status van de wond is. Klik hier om de Wondwijzer App te downloaden >

2. App Risicoscan: met de App Risicoscan kunnen zorgmedewerkers eenvoudig en snel gezondheidsrisico's bij ouderen signaleren, zoals ondervoeding, mondproblemen, huidletsel, incontinentie en vallen. De app kan in verpleeg- en verzorgingshuizen én thuiszorg gebruikt worden. Klik hier om de app te downloaden >>

3. Farmaceutisch Kompas (FK): in het FK staan alle in Nederland verkrijgbare geneesmiddelen (voorzien van adviezen en of zij dienen te worden voorgeschreven of niet), met uitzondering van informatie over homeopathie en sommige intramurale middelen. Het doel van het FK is een kompas te verstrekken waarop men kan varen bij beslissingen over gepast gebruik van geneesmiddelen. Klik hier om deze app te downloaden >>

4. FlexR: FlexR is erop gericht om je snel en makkelijk de verschillende diensten aan verschillende dagen toe te kennen. Zo krijg je een snel overzicht van welke dag je wanneer moet werken. Zo kun je als flexer ook bijhouden of je genoeg uur per maand werkt. Klik hier om de app te downloaden >>

5. Appotheek: deze app is vergelijkbaar met het FK, alleen vinden een aantal verzorgenden deze iets makkelijker in het gebruik. Deze app is een handige aanvulling op de informatie van de bijsluiter. Het is een praktische app met overzichtelijke informatie over medicijnen, klachten en aandoeningen. Wijs uw patiënten op het gemak van de Appotheek. Dit kan u veel printwerk schelen. Klik hier om de app te downloaden >>

6. Nursing Calculator: om je te ondersteunen bij het verpleegkundig rekenen in de praktijk heeft Nursing de Nursing Calculator ontwikkeld. Hiermee kun je eenvoudig berekeningen uitvoeren, bijvoorbeeld voor oplossingen en verdunningen, infuusstanden, bmi en de inhoud van zuurstofcilinders. Klik hier om de Nursing Calculator te downloaden >>

Weet jij nog meer handige apps die je gebruikt bij je werk? Deel 'm hier >>

Rhijja Jansen

4 reacties

 • y.bomers@sensire.nl

  Reanimatie app van de hartstichting

 • pth

  De Beroepscode is ook als app beschikbaar.

 • R. Staal

  Palliatieve terminale zorg app: - Palliarts - : app van IKNL, met de richtlijnen, med./tabellen, checklist, voorlichtingsfolders en het consultatieteam bij jouw in de buurt.

 • AMM van den Hout

  de app van Goed gebruik is gemakkelijk voor het gebruik van allerlei hulpmiddelen

Of registreer je om te kunnen reageren.