Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zorg geweigerd aan mensen die thuis willen sterven

De afgelopen weken is aan minstens 23 terminale patiënten die thuis wilden sterven zorg aan huis geweigerd.
Zorg geweigerd aan mensen die thuis willen sterven

Dit meldt actualiteitenprogramma Nieuwsuur. De landelijke zorgorganisatie Allerzorg voerde op 1 oktober een patiëntenstop in voor terminale patiënten in Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden. Onlangs kwamen daar de regio's Noord- en Midden Limburg en Nijmegen bij. De reden: geldgebrek. In Nieuwsuur een reportage over het dilemma van het weigeren van doodzieke patiënten én politieke reacties. Klik hier om de uitzending te bekijken.

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.