Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Docu: Louis Theroux volgt terminale patiënten

Documentairemaker Louis Theroux volgt drie patiënten in de laatste fase van hun leven.
Docu: Louis Theroux volgt terminale patiënten

Cedars Sinai Medical Centre is het meest gerenommeerde ziekenhuis van Los Angeles. Louis Theroux is hier om te onderzoeken hoe Amerikanen omgaan met de dood en volgt drie terminale patiënten. Wie goed is verzekerd, krijgt haast onbeperkte medische verzorging. Zelfs in de laatste levensfase worden enorme sommen geld gespendeerd om het leven zo lang mogelijk te rekken. Maar is het een goed idee om tot je laatste snik te blijven vechten en alles uit te proberen, hoe hopeloos ook en ongeacht de kosten en de neveneffecten? Of is het beter het lot te aanvaarden? En toch blijft het leven, en dus ook de dood, onvoorspelbaar, zo blijkt in een van de drie gevallen.

Klik hier om de documentaire te bekijken.

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.