Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verzorgingshuis sluit niet, maar biedt onderdak aan jongeren

Verzorgingshuis De Molenhof in Zwolle loopt evenals veel andere verzorgingshuizen leeg. Dit is een gevolg van de hervormingen langdurige zorg. In plaats van de deuren te sluiten en de bewoners te verhuizen, worden de appartementen gevuld met gezinnen en studenten.
Verzorgingshuis sluit niet, maar biedt onderdak aan jongeren

Dit meldt de NOS. De jongste bewoner van het verzorgingshuis is baby Eron van een maand oud, die in het verzorgingshuis geboren is. Hij scheelt hiermee soms wel negentig jaar met zijn medebewoners. Zijn moeder is een van de zes jongeren die sinds kort hun intrek hebben genomen in de kamers die leeg stonden in het woonzorgcomplex. Overal in het land sluiten zorginstellingen, waardoor ouderen noodgedwongen moeten verhuizen. Daarom is in De Molenhof bij wijze van proef het gemengd wonen gestart.

Bekijk hier de video.

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.