Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

95-jarige maakt muziek na oproep verzorgingshuis

Dankzij een oproep van het verzorgingshuis waar hij verbleef, kon de 95-jarige Edward Hardy jammen met andere muzikanten.

De Engelse pianist lijdt aan dementie, maar miste het muziek maken en contact met andere muzikanten. Na 75 jaar werd hij van zijn 91-jarige vrouw gescheiden omdat hij in het verzorgingshuis Somerset werd opgenomen, Het personeel van het huis deed een oproep voor muzikanten die zin hadden om met Hardy te jammen. 

Optreden gepland

De reacties waren overweldigend: meer dan tachtig muzikanten reageerden. Hardy fleurde zichtbaar op van de jamsessie, waarin hij -ondanks de dementie- de sterren van de hemel speelde. Ook staat er deze maand een optreden van de band in het verzorgingshuis gepland. 'Muziek maken doet me jong voelen,' aldus Hardy.  

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.