Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Meer geld voor vrijwilligers in palliatieve zorg

Vanaf 2017 is er 2 miljoen euro extra beschikbaar voor vrijwilligers in de palliatieve zorg.
Meer geld voor vrijwilligers in palliatieve zorg.jpg

Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn bekend gemaakt. Op dit moment zijn er ongeveer 11.000 vrijwilligers actief in de palliatieve zorg. Zij steunen mensen in de laatste fase van hun leven. Dit doen ze zowel thuis, als in bijvoorbeeld een hospice. Ook zijn ze inzetbaar om mantelzorgers van palliatieve patiënten te ontlasten. Omdat het CBS voorspelt dat het aantal overlijdens met 1,5 procent per jaar zal stijgen, zal de behoefte aan palliatieve zorg ook toenemen. Van Rijn: 'De inzet van deze vrijwilligers is onbetaalbaar, maar met dit extra geld kunnen zij beter voldoen aan de grotere behoefte aan vrijwillige palliatieve zorg. Niets dan waardering voor de mensen die zich hier zo hard voor inzetten.' De vrijwilligers in de palliatieve zorg krijgen geen vergoeding. Het geld dat beschikbaar gesteld is, is bedoeld voor training en coördinatie van de vrijwilligers.  

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • pien

    Prima initiatief, extra scholing en coordinatie van vrijwilligers in de palliatieve zorg.
    Maar..... ik hoor dat er al actief vrijwillige zorg wordt ingezet waar voorheen professionele verzorgenden en verpleegkundigen dit deden met name in de thuiszorg.
    Is dit de bedoeling, de toekomst?

Of registreer je om te kunnen reageren.