Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Video: Verpleegkundige fotografeert op pg-afdeling

Tijdens haar werk als verpleegkundige op de gesloten afdeling van een verpleeghuis volgt Milou Vossebeld een studie aan de Fotovakschool. Ze combineert deze werelden en fotografeert wat zij als verpleegkundige ziet.
camera-1549168-640x480.jpg
Foto: Free Images

De mooiste foto’s hebben een plekje gekregen in haar boek PG. De verpleegkundige volgde intensief het leven van acht ouderen via haar fotocamera. Dit beseffen zij niet, van de familie krijgt Milou toestemming om de foto’s te gebruiken voor haar boek PG de psychogeriatrische afdeling, mijn kijk op de zorg. Inmiddels zijn zes van de acht overleden.

Achter gesloten deuren

Op haar blog zegt Milou over haar werk: ‘Als fotograaf laat ik jullie mijn mensen zien. Zij zijn weggestopt achter gesloten deuren, weg van de normale maatschappij. Ze zijn vaak niet meer in staat zichzelf te verzorgen en hebben alle hulp nodig om hun dag normaal te laten verlopen. Ze zijn kwetsbaar, de weg een beetje kwijt, afhankelijk, maar het zijn nog steeds mensen. Door middel van mijn beelden probeer ik hen een plekje terug te geven als mens in de maatschappij.’ 

Bekijk hier de video van haar werk >>

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.