Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Pesten op de werkvloer

Verzorgenden hebben steeds vaker te maken met pesterijtjes op de werkvloer. Zo meldt de Arbobalans. Er wordt niet vermeld om hoeveel verzorgenden dit gaat, maar dat maakt het bericht niet minder schrijnend.

Hoe zou het komen dat er steeds meer getreiterd wordt in de zorg? Zorgt de werkdruk voor zoveel stress dat verzorgenden dit op elkaar af reageren? Of spelen de bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen hier ook een rol in? De grote vraag is ook meteen waaruit dat pesten bestaat. Gaat het om een onaardige opmerking, of terroriseren verzorgenden elkaar? Een hoop vragen, en weinig antwoorden. Terwijl pesten juist zo'n groot probleem is. Niet voor niets kunnen slachtoffers van pesten hier hun leven lang last van hebben...

 

Bekijk hier het hele bericht

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Anoniem

  Ik heb dit jaar het zelfde mee gemaakt,

  pesterij en achter je rug om kletsen over je.

  Het was zo erg dat ik mijn ziek heb gemeld want was zo depressief dat ik ne medicatie moet innemen leuk is het niet. Mijn huis arts en een psychiater hebben in gegrepen

  er zijn gesprekken met collega`s ge-

  voerd.Het is nu rustig op de afdeling.

 • no-profile-image

  Anoniem

  Mijn leidinggevende lacht me uit als ik zeg wat voor rotopmerkingen mijn collega's maken tegen mij. Voel me in de rol van het zwarte schaap geduwd en weet niet hoe ik hier uit kan komen....

Of registreer je om te kunnen reageren.