Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Kleinschalig wonen wint

TVV's blogger Conny schrijft over de ranglijst verpleeghuizen.
kleinschalig stoel

Hij is er weer, de ranglijst van de verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland. 

 

Met een sceptisch gevoel bekijk ik de opsomming van de instellingen. Waarom sceptisch? Omdat deze ranglijst van verpleeghuizen naar mijn idee geen volledig inzicht van kwaliteit geeft. Het is namelijk geen oliebollentest, die je even doet aan het einde van het jaar. Over smaak valt bovendien niet te twisten.

 

Nee, helaas is niet alles meegenomen in de vergelijkingen. En de kwaliteit van de zorg is door de instellingen zelf gemeten. Ook de mening van de cliënten en hun familie is niet mee gewogen. Met als gevolg dat deze lijst niets zegt over aandacht, warmte en sfeer.

 

In alle eerlijkheid denk ik dat veel cliënten liever kiezen voor deze laatste ingrediënten. Het zijn dan ook de kleinschalige verpleeghuizen die goed scoren. En dat is niet voor niets. 

 

Natuurlijk is het belangrijk dat er goede zorg wordt geleverd, maar wat ís goede zorg? Dat is de vraag die ik mijzelf steeds stel. Het antwoord is zeer simpel: zoals ik het zelf zou willen hebben.

 

Verzorgende Conny Pols (48) is EVV-er en werkt in een woonzorgcentrum.

Conny Pols (EVV-er)

Eén reactie

 • no-profile-image

  Lies de Groot

  Bravo Conny

  zo simpel is het inderdaad: zoals je het zelf wilt hebben. Dat zeggen we al heel lang over goede zorg.

  (laten we het over de topsalarissen maar niet hebben, als die afslanken houden we wat over voor leuke dingen).

  Tot slot nog een simpel feitje: op bepaalde punten deugt het onderzoek niet! Er zitten fouten in waardoor sommige instellingen onterecht te ver beneden of bovenin zitten. Kijk maar op de toegevoegde opmerkingen op de site Kies Beter.

  groetjes!

Of registreer je om te kunnen reageren.