Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Blog Conny: 'Ik merk dat de stagiaires steeds mondiger worden'

Conny krijgt te maken met mondige stagiaires.

In het begeleiden van leerlingen en stagiaires zijn  vaak momenten van verschillende inzichten. De gezondheidszorg wordt namelijk voortdurend bijgesteld en aangepast.

Tjokvolle knapzak

Met heel veel plezier begeleid ik stagiaires van allerlei niveaus. Het is telkens weer een uitdaging om de doelstellingen die een stagiair heeft, te halen. Men komt met een lege of half gevulde knapzak en ik ben altijd weer blij als deze tjokvol gevuld is met ervaringen die een meerwaarde kan zijn in een verdere carrière. Omgedraaid geldt hetzelfde, voor mij betekent het net zoveel. Ook ik leer enorm veel van deze samenwerking, en het is een verrijking van mijn werkveld.

Mondiger

Ik merk dat de stagiair steeds mondiger wordt. De term feedback is vaak prominent aanwezig. Er worden kritische vragen gesteld over bijvoorbeeld tegenstrijdigheden. Waarom iemand wakker maken voor de inname van een slaappil? Wat ik van de beruchte toiletrondes vind. En wat ik eraan kan doen om de cliënten meer in de buitenlucht te krijgen. Want dat hoort toch ook bij zorgverlening?

Automatische piloot

Het zet je aan het denken en het houd je scherp. Want de ervaren zorgverlener heeft in zijn of haar beginfase ook met deze vragen rondgelopen. Maar gaandeweg worden deze vragen ver weg gestopt. Je gaat vaak over op de automatische piloot. En dat is nu precies hoe het niet moet, zorg verlenen is en blijft maatwerk.   Blo

Eén reactie

  • no-profile-image

    Beeckmans Conny

    Amai niet, ze hebben nog weinig scrupulles en gène. Ik ben leerkracht BSO Verzorging. En ze praten mij gewoon onder tafel en stellen zelf hun wetten.

    Het is geen cadeau meer om stagebegeleiding te doen op school. Want telkens weer opnieuw wordt je als leerkracht beschaamd over sommigen hun gedrag.

Of registreer je om te kunnen reageren.