Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

De wereld op zijn kop

Conny is blij dat verzorgenden zich laten horen als iets hen niet zint.

Wat een reacties op het bericht over het voorkomen van salarisverhoging voor verzorgenden! En dat was dan ook net de bedoeling van het Zorginnovatieplatform. Wij worden opgeroepen om een reactie te geven op het arbeidsmarktadvies. Vooral de lonen blijken heel gevoelig te liggen. En dat is, denk ik, zeer terecht.

 

Tekort verzorgenden 

Als wij vooruit kijken naar de komende jaren, zijn er nogal wat problemen te verwachten. Er dreigen allerlei tekorten te ontstaan. Zowel op het gebied van financiën als de hoeveelheid verzorgenden zelf. En daarmee is meteen het knelpunt in zicht. Het één hangt aan het ander vast. Je zou denken, zoals velen al geopperd hebben, om het salaris voor verzorgenden omhoog te trekken. Dat kan een aantrekkingskracht uitoefenen om voor dit vak te kiezen. Maar dat betekent wel een grotere kostenpost, en daar zijn geen middelen voor.

 

Oplossing

De vraag is dan ook: wat moet er nu gebeuren om het probleem op te lossen? Ik maak uit de reacties op dat wij over de beloning op één lijn staan. Niemand die in de zorg werkt, wil op zijn inkomen inleveren. Alles wordt duurder en zoals het er nu uitziet zal zeer zeker de gezondheidszorg alsmaar kostbaarder worden.

Alles heeft zijn prijs, en daar zal de maatschappij zich op moeten richten. Wij werken met gemeenschapsgeld, daarom is het wel zo netjes om zeer zorgvuldig keuzes te maken. Het is dan ook heel mooi dat iedereen zijn mening kan geven. Dus collega's, laat van je horen!        

Conny

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  marjan

  reactie, i op mijn reactie, jullie hebben gelijk ik mag het ook niet generaliseren, alleen omdat er een enkele collega denk dat ze wat meer is dan een ander ,ik neem me dan ook voor die maar tenegeren ik vindt mijn baan daarvoor te leuk.

 • no-profile-image

  zorgcoordinator

  Soory Marjan, maar jij zet jezelf wel laag neer. Ook wij ruimen "rotzooi"hoor. Wij achten ons nergens te goed voor, maar komen voor de bewoners, daar hebben wij n.l een opleiding voor gevolgd. En als jij hier mee zit moet je een diploma gaan halen i.p.v "rotzooi" te ruimen

 • no-profile-image

  isabel

  nou poeh wat een reactie marjan..  ik weet niet of je wel helemaal weet waar je over praat.

  een vig in een verpleeghuis verdient toch echt niet zo heel veel

  ik ben met een aardig leuk loontje begonnen op mijn 18e maar ben nu 10 jaar ouder en verdien niet echt super veel meer hoor.  ik doe gewoon ook alle vieze klusjes, die laat ik echt niet liggen voor een nivo lager.... dat jij daar nou een slechte ervaring mee hebt, kun je niet naar alle verzorgenden etc trekken.

 • no-profile-image

  marjan

  ook al zouden de lonen stijgen dan nog zouden jullie niet tevreden zijn , wij diegene die jullie rotzooi mogen opruimen waar jullie als gediplomeerde je zelf te goed voor acht en ook al zijn jullie in jullie eigen ogen meer verantwoordelijk dan nog , ik waardeer ook de vuilnisman die mijn rotzooi opruimt maar heel wat minder verdient en dan heb ik het nog niet gehad over hoe het komt dat de zorg in omliggende landen goedkoper , waarom omdat het verzorgendpersoneel heel wat minder verdient dan hier in nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.