Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

AOW-leeftijd

Conny vreest dat als ze de AOW leeftijd heeft, ze meteen een intake gesprek voor opname in het verzorgingshuis kan voeren.

Elke Nederlander krijgt er als het goed is mee te maken; bij het bereiken van een zekere leeftijdsgrens mag je stoppen met werken en kom je in aanmerking voor AOW. Het is hot nieuws deze dagen dat de politiek de grens van 65 jaar gaat opschuiven naar 67 jaar. Er is nog een kleine kans dat dit wordt uitgesteld, mits er een alternatief wordt bedacht om op een andere manier te bezuinigen.

 

Uitrusten

Ik ga er maar van uit dat het voornemen van Den Haag erdoor komt. Mijn fantasie gaat helemaal op de loop als ik erover nadenk wat voor consequenties dit oplevert. Het werk in de zorg is toch wel zwaar te noemen. En als je dan jaren aan het ploeteren bent geweest is het niet meer dan redelijk dat je op een gegeven moment kunt gaan uitrusten. Genieten van je oude dag, zegt men dan. En zoals het eruit ziet wel een zeer oude dag.

 

Zorgen

Tegen mijn collega's grap ik dat ik mijn eigen intakegesprek voor een opname kan gaan doen tegen die tijd. Of dat ik met een rollator koffie ga ronddelen. Op deze manier houden we het een beetje luchtig voor elkaar. Twee jaar is niet veel op een jarenlange carrière, maar het zijn de laatste loodjes die wel uitmaken of je het volhoudt. En daar maak ik me toch best wel zorgen over. We wachten af...

Gerelateerde tags

6 reacties

 • no-profile-image

  Dienie

  Ik ben bang dat het alleen maar meer geld gaat kosten.

  In de zorg taai je al veel eerder af,indien mogelijk.

  Soms moet je wel doorgaan om de financieen rond te krijgen,en beland je uiteindelijk in de WAO.

  Dat is dan de dank van al die jaren dat jij je belangeloos hebt ingezet.

  Wie wil er momenteel nog in de zorg met een vooruitzicht tot je 67ste jaar.

  Belachelijk en kortzichtig vind ik het van de politiek.

  Er moet iets gebeuren,maar wat?

  En die mensen in de bouw enz?

  Ja,achter het bureau kan ik het ook volhouden hoor!!

 • no-profile-image

  Marijke

  Dit werkt alleen maar een groter ziekteverzuim in de hand en daar is de werkgever ook weer de dupe van want die betalen dan de 2 AOW jaren die het kabinet wil bezuinigen, ik denk niet dat dit de bedoeling is. De ouderen moeten dan langer doorwerken om de AOW van de jongeren te bekostigen die vaak wel 8 jaar later beginnen te werken dan vroeger het geval was.

 • no-profile-image

  yvon

  ik moet er niet aan denken. Niemand houd dat vol. Ik zie het al aan mijn oudere collega's. Dit is niet te doen.Ook wij hebben een zware baan met allerlei wissel uren. Waar is dat nog meer? gelijk fysieke en mentale inspanning?.Zorgverlener in de verpleeg/zorg instellingen, een zwaar beroep.

 • no-profile-image

  carolina

  Veel van de werkers in de gezonheidszorg zijn al jong begonnen 17-18 jaar.

  dit houd in als je on onderbroken hebt gewerkt en de plannen van de regering door gaan we 50 jaar moeten werken in een beroep dat veel van je vraagt zowel fisiek als mentaal.wel wordt er gezegt dat er voor de oudere in de zorg de werkzaamheden aangepast moeten worden, maar dat gaat dan wel weer tekosten van de jongere die dan ner als de oude rotten in het vak overbelast raken dus dat de werkzaamheden zowel hun draagkracht als hun draag last teboven gaat en ze voortijdig uitvallen.

  als je nu al kijkt kom je maar weinig verzorgende van boven de 57 tegen in de zorg direct aan bed, dus hoe het moet gaan in de toekomst ik heb er een hard hoofd in dat we tot ons pensioen gerechtigde leeftijd ons kunnen blijven inzetten voor de zorgvragers.

 • no-profile-image

  Ietje

  Politici........weten ze wel waarover ze praten?

  AOW....eerst 65, dan naar 58? dan 65 en nu ineens 67?

  Met hun big money kunnen ze wel op tijd stoppen en een prive verpleegkundige huren, maar de mensen op het veld (alle mesen i.d. zorg) moeten wel doorgaan tot 67 ????

  Lieve politici, begin maar eerst mee te draaien in de praktijk met alle diensten en in alle facetten van de zorg, zoals verpleeg-verzorgings- en ziekenhuizen en niet te vergeten de thuiszorg.

  Ik wens ons allen in de zorg veel sterkte en in de hoop dat er ook maar 1 of meerdere van de politica/cus 1 keertje in de praktijk hun ervaring met alle ellende wil opdoen. Ben benieuwd......

 • no-profile-image

  marian

  ik ben het helemaal met je eens!! wij zijn de

  bouwvakkers van de zorg.het werk wordt steeds zwaarder met minder mensen.dit houd geen mens vol.67 jaar!!! ,vind 65 al bijna niet te halen!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.