Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gastblogger

De beheerder van de zorgtekortenhyves roept op tot actie!

Het is nu alweer tien maanden geleden dat ik begon met de zorgtekortenhyves. De maanden zijn voorbij gevlogen, en er is zoveel gebeurd in die tijd! Er zijn veel aanmeldingen, al gaat het mij nog te langzaam.

 

Schrijnende situaties

Ik heb deze hyves opgezet omdat ik als ziekenverzorgende schrijnende situaties in de zorg zag. Ik werk nu al vanaf mijn zestiende in de zorg in verschillende zorgsituaties, van ouderenverzorgende, naar werken op de eerste hulp en behandelpoli's en nu ben ik werkzaam als wijkziekenverzorgende. Het werken is als een hobby: ik vind het geweldig en wil er graag nog jaren mee doorgaan. Werken in de zorg heeft iets speciaals, het geeft zoveel voldoening om mensen die het zelf niet meer kunnen te verzorgen en te begeleiden.

 

Geen douchebeurt

Maar de laatste jaren werd er erg veel bezuinigd in de zorg en werden er nieuwe regels en gemaakt. Dit was zeker geen vooruitgang. Toen ik eens onverwachts naar een terminale zorgsituatie moest, en later nog een paar keer voor de adl zorg, werd mij schrikbarend duidelijk dat dit geen goede zorg meer was. Ik heb weinig tijd voor cliënten, waardoor het praatje erbij inschiet. Sommigen vragen zelfs of ik de douchebeurt wil laten zitten omdat ze liever even met me praten.

 

Hyves

Om deze situatie aan te pakken overlegde ik met mijn collega's wat we hieraan konden doen. Maar helaas waren wij niet echt in staat om de zorg goed geregeld te krijgen. We hebben het aangekaart bij de leidinggevende, maar deze kon ook niet veel doen door orders van bovenaf. Als ik op mijn fietsje door de wijk fietste ging constant door mijn hoofd hoe slecht gesteld het was met de zorg. En wat zou ik hieraan kunnen doen? 's Avonds maakte ik een hyvessite aan: ‘Ik baal van de tekorten in de zorg' zorgtekorten.hyves.nl. En geloof het of niet de volgende dag hadden zich al honderden leden aangemeld.

 

Weinig tijd

Het liep meteen als een trein. Met honderden per dag melden de leden zich aan en ze vertelden hun verhalen over de heftige situaties die ze tegenkwamen in de zorg. Sommigen moesten bijna elke dag werken, en ook in de weekenden doorhalen. Anderen gaven aan dat ze door oververmoeidheid fouten in hun werk maakten. Iemand vertelde zelfs dat er op haar afdeling zo weinig tijd voor de toiletgang was, dat de bewoners preventief incontinentiemateriaal aankregen. Sommige bewoners bleven hier soms langer dan een kwartier in zitten.  

 

Te weinig handtekeningen

Nu, een jaar later, zijn er al meer dan 14.000 leden, maar helaas zijn ze niet erg actief. We hebben nog maar 10.000 ondertekeningen voor onze petitie en de meesten daarvan hebben we verzameld tijdens onze noodklokakties. We hebben 20.000 handtekeningen als doel, zodat er meer kans is dat de overheid de slechte zorg op de agenda zet. Maar ik had verwacht dat veel meer verzorgenden hun handtekening zouden zetten.

 

Vrezen voor baan

Natuurlijk hebben ze hun redenen om niet gemotiveerd te zijn. Velen zijn bang dat ze hun baan kwijtraken als bekend wordt waar ze mee bezig zijn en als hun verhaal openbaar gemaakt wordt. Daarnaast werken verzorgenden veel en hard. Ze hebben geen puf meer om zich op welke manier dan ook nog in de zorg te verdiepen. Ze laten me weten dat ze het eens zijn met mijn actie en wensen mij veel succes. Dat is hartstikke lief, maar op deze manier verandert er niks in de zorg: we hebben hun handtekening nodig.

 

Alternatief

Er is ook een alternatief om niet je baan op het spel te zetten voor die handtekening: verzamel handtekeningen onder vrienden en kennissen. Want het is niet zo dat alleen verzorgenden de petitie kunnen ondertekenen. Deze willen wij op 12 mei aanbieden aan de regering. Ik roep dan ook alle verzorgenden op om deze datum gereserveerd te houden in je agenda. Want hoe meer mensen er op dat plein staan, des te meer de regering ziet dat verzorgenden dit niet meer pikken!

 

Tobi Badart

24 reacties

 • no-profile-image

  tobi

  16 mei, 15:25 - 148 x bekeken-door wie?  Randolf

  Datum 18 mei

  Laat ook je bezoek zien

  Tjak en dory

  Datum 18 mei

  Laat ook je bezoek zien

  Nathalie

  Datum 18 mei

  Laat ook je bezoek zien

  Chris.www.thegiftlelystad.hyves.nl:heart

  Datum 17 mei

  Laat ook je bezoek zien

  Christy

  Datum 17 mei

  Laat ook je bezoek zien

  marlies

  Datum 17 mei

  Laat ook je bezoek zien

  Corry

  Datum 16 mei

  Laat ook je bezoek zien

  Roland

  Datum 16 mei

  Laat ook je bezoek zien

  Dineke

  Datum 16 mei

  Laat ook je bezoek zien

  CarpCatcher

  Datum 16 mei

  Laat ook je bezoek zien Bezoekers:

  Ik ben nog steeds verbaasd.....verbaasd over al die verkeerde bezuinigingen

  Verbaasd over mijn medelanders

  Mijn medelanders die maar roepen dat het schandalig is hoe er verkeerd bezuinigd wordt

  Mijn medelanders die zeggen

  Het helpt allemaal niks , als wij boos worden en protesteren

  Mijn medelanders die gewoon door gaan met hun leven en hun oren dichtstoppen.  Ik ben trots op mijn medelanders die WEL opstaan en protesteren tegen die verkeerde bezuinigingen

  Trots op mijn medelanders die beseffen dat niks doen niks oplevert

  Medelanders die wel hun tijd insteken om duidelijk te maken dat het zo niet verder kan gaan

  Medelanders die beseffen dat we het SAMEN moeten doen  Beste Nederlanders--medelanders  Er wordt nog steeds door gegaan met bezuinigingen op de verkeerde dingen/zaken

  Vanmorgen hoorde ik dat volgend jaar het eigen risico van de zorgverzekering verhoogd is

  en nu dus al 350 euro per jaar gaat kosten

  Voor gehandicapte/zieke/bejaarde zorgvragers die een heel laag inkomen hebben ,niet meer op te brengen

  En dat terwijl er mensen in Nederland zijn die zelfs een meer dan ruim inkomen hebben, de topsalarissen en bonussen blijven gewoon bestaan ..  Hoelang gaan we nog door ? Nederlander--medelanders,

  om niks te doen

  en onze zorgbehoevenden medemensen te kort te doen .

  Hoelang gaan we nog door met ons nergens zorgen om te maken ?

  Waneer zijn we zelf aan de beurt om als zorgvrager te merken hoe het in Nederland gesteld is .

  Hopen we dan ook dat er medelanders opstaan voor ons???

  omdat we dit zelf dan niet meer kunnen...  liefs

  tobi

  http://zorgtekorten.hyves.nl  http://twitter.com/tekorteninzorg  http://www.facebook.com/#!/Tekorteninzorg  is het geen goed idee om nu eindelijks eens te staken ;in alle/ vele plaatsen tegelijk; dus op 1 dag in heel nederland

  gewoon samen met zorgvragers (eigelijk iedereen) te gaan staan protesteren  allemaal de media op de hoogte brengen dat er in elke plaats akties zijn

  dus 1 grote aktie in nederland; door heel nederland

  zodat het een gigantische publiciteit krijgt

  maar dat kunnen we alleen SAMEN

 • no-profile-image

  tobi

  sta op voor de zorg

  en kom allen 12 mei naar den haag

  voor de zorgmanifestatie

  meer informatie op

  http://zorgtekorten.hyves.nl

 • no-profile-image

  sylvia

  Beste theadix

  Geloof mij het is niet vreemd dat iemand die nog moet leren moet wassen

  Ikzelf zat net 1 maand in de opleiding tot Verzorgende ig mocht officieel zelf nog niet zelfstandig wassen en aankleden (was nog niet afgetekend)

  Stond door tekort aan personeel verantwoording te draaien leerlingen te begeleiden artsenvisite te lopen en mdo's voor te bereiden

 • no-profile-image

  theadix

  Hoe is het mogelijk,dat iemand die nog moet studeren voor verzorgende naar patiënten toe moet om ze te wassen.Dit zou niet mogen.Zonder begeleiding.

  Tobi,wij gaan door.het mag zo niet doorgaan,

  je bent een kanjer!!!.

  Samen staan we sterk,

  Thea.

 • no-profile-image

  tobi

  over één week is het zover. de zorgmanifestatie inden haag --12 mei --

  en gaan wij onzepetities aanbieden..

  voor informatie kijk op http://zorgtekorten.hyves.nl

 • no-profile-image

  corrie

  De toekomst van de zorg is zorgelijk!  Op papier ziet het er geweldig uit.  De sertivicaten die we daar voor ontvangen en aan de buitenkant, van de zorg en verpleeghuizen kunnen monteren,  schetst een verkeerd beeld van de werkelijkheid.  Het sertivicaat : zegt hoe goed we zijn .......  In werkelijkheid zijn we niet meer in staat om goede zorg te bieden, in plaats daarvan zijn we druk doende met het typen van verslagen en doelen die we voor ogen hebben voor "onze"bewoners.  HELAAS ZULLEN WE OP DEZE MANIER NOOIT DE DOELEN KUNNEN VERWEZENLIJKEN.  DUS ALLEMAAL OP NAAR DEN HAAG  HELP DE ZORGLEUGEN DE WERELD UIT!!!!  CORRIE

 • no-profile-image

  tobi

  ik wil iedereen bedanken voor de reacties

  en wil hierbij ook even onze nieuwsbrief vermelden..

  iedereen krijgt ooit ;op welke manier dan ook met zorg te maken..

  en ..zorg..die moet gewoon goed zijn !  12 Mei 2010: Sta op voor zorg!  Dit is een oproep voor de Zorgmanifestatie die 12 mei 2010 van 10.30 tot 16.30 op het Plein in Den Haag plaats gaat vinden.  Zorgprofessionals, mensen die van zorg afhankelijk zijn en burgers die de zorg een warm hart toedragen staan op hun strepen om de grens aan te geven waar zorgzaamheid ophoudt en marktwerking begint. De warmte in de zorg wordt ijskoud wegbezuinigd, maar genoeg is nu genoeg!  Voor ons is en blijft verplegen, verzorgen, behandelen en ondersteunen mensenwerk en b.v. geen product dat verhandelbaar is tussen zorginstellingen en zorgverzekeraars. Wij willen en zullen onze werkvloer niet verliezen aan vrijhandel en winstbejag.  Werkenden in, helpenden van en geholpenen door de zorg; GGZ of somatische zorg; het is nu tijd dat wij onze krachten bundelen! Wij hebben al jaren beloofde verbeteringen aangehoord, wij hebben met lede ogen slechts verschraling gezien en almaar hogere werkdruk ervaren. Tijd voor aandacht en betrokkenheid voor de mens achter het zorgprobleem hoort er bij, we kunnen nu niet langer zwijgen.  Op 12 mei 2010 geven wij, middels petities en spreekkoren aan de Kamerleden de opdracht hun verantwoording te nemen en de verantwoording voor de zorg terug te geven aan de professionals op de werkvloer. Het is voor ons klip en klaar dat er structureel iets mis gaat met het toelaten van marktwerking in de gezondheidszorg.  12 mei 2010 staan wij op de stoep om duidelijk te maken dat onze professie niet de taal van het geld spreekt maar de taal van het hart.  12 mei 2010 laten we zien wie we zijn en gaan we staan voor bescherming van menselijkheid in de zorg. Voor hen die zorg ontvangen en voor hen die zorg bieden.  Laat je zien, laat je horen, sta op en spreek je uit!  12 Mei 2010: Zorgmanifestatie: Maak het waar!  Door één of meerdere petitie(s) te tekenen die deze dag aangeboden zullen worden aan de overheid en die te vinden zijn op: www.zorgcrisis.info , www.nubasta.nl, www.zorggeenmarkt.nl , www.deggzlaatzichhoren.nl . en/of door je aan te sluiten bij één van de actiegroepen die deze manifestatie dragen om te helpen de manifestatie voor te bereiden. Linken zijn te vinden op www.zorgcrisis.info  Door je werkomgeving, inclusief de mensen die aan jullie zorg zijn toevertrouwd, warm te maken om 12-mei-2010 een zondagsdienst te draaien, en de werkkracht die zo vrijgemaakt wordt in te zetten op het Plein: voor die dag onze werkvloer!  Ideeën opdoen? Ideeën geven? Teksten voor spreekkoren? Een hospitaaltent voor basiszorg op het plein? Soep en broodjes voor de manifestatie? Bussen voor vervoer? Helpende handen? Andere petities? Andere initiatieven?

  Sluit je aan! Wij staan achter je! Alleen samen staan we sterk.  Samen maken wij het waar!  Zorg Manifestatie  12 Mei 2010  Samenwerkende groepen: AG Zorgcrisis (coördinatie), AG NuBasta, AC Zorggeenmarkt, Tekorten-in-de-zorg-hyve, AG Zorg in Actie. AG Actie en Zorg.

  Ondersteunende groepen: AG GGZlaatzichhoren, Landelijk Overleg Clientenraden,  Info: http://www.zorgcrisis.info

  Tel: 0624768772

  Rekeningnummer: 4816188, tnv Zorgcrisis, Den Haag  http://zorgtekorten.hyves.nl

 • no-profile-image

  Thea Dix

  Vandaag moesten de hechtingen eruit gehaald worden.Iemand heeft huidkanker.

  De desbetreffende arts die geopereerd had was niet aanwezig.Ze waren natuurlijk gespannen of alles weg gehaald was.Kregen als antwoordt,ik kon het dossier niet vinden.Teleurgesteld zijn ze huiswaarts gegaan.Voor 3 maanden terug heeft deze persoon ook een kwaadaardige tumor gehad,daar moest ook 2 keer geopereerd worden voor alles weg was.

  Dit vind ik schandalig,slordig hoe ook in sommige ziekenhuizen omspringen met overdrachten,zou graag willen weten,een medische dossier wordt toch ook opgeslagen in de computer,daar kunnen artsen dan toch bij?.Ik weet namelijk dat hun dossier vermeld staat.

  Hoe kan zoiets dan gebeuren.valt dit onder slordig handelen,of een slordige overdracht.Tobi,wil jij eens navragen of dat normaal is.Ik mag niet de naam vermelden..Je leest dan ,wij hopen met z\'n allen dat cliënten,of in dit geval patiënten echt een product worden.Dat mag niet gebeuren.Zowel in ziekenhuizen,als in de zorg,verpleeg huizen,thuiszorg etc..Een bezorgde meedenkende chronische zieke .Zelf ben ik van mening dar er veel meer naar buiten moet komen.het taboe moet doorbroken worden.Je belt een hier of daar,men is moegestreden,ze zijn moe als ze thuis zijn.iemand zei tegen mij,als ik thuis kom heb ik gewoon ontspanning nodig.Wat te bedenken de bedrijven ,die voor hun mensen een sport ruimte creëren,om hun brain even leeg te gooien.Dat zou een mooi gebaar zijn,om deze hard werkende zorgverleners wat aan te bieden zodat ze niet in een burn-out terecht komen.Er zal heus wel verschil zijn,met het ene of het andere verpleeghuis,of thuiszorg.Iedereen weet dat het niet overal goed gaat.Dan wordt het eens tijd dat wij allen eens wakker worden.Vandaar deze oproep,onderteken de petitie,schrijf u verhaal.Geef het door aan iedereen zodat er tenminste genoeg handtekeningen binnen komen dat hopelijk de Zorgsector,Jet Bussemaker,en Ab klink eens wakker geschud worden.Wij kijken er na,en er gebeurd te weinig.Je kunt online reageren,maar zie tot mijn verbazing dat de mensen die het vuile werk moeten verrichten niet durven.Dat is mijn mening.Wij kunnen niet dit tolereren,allen worden wij ouder.Ik kan het goed begrijpen,als je niet meer de zorg krijgt vooral ook ouderen dat je kiest voor de dood.Er moet gewoon geld over de brug komen,hoorde als er geen militairen naar Urgustan gestuurd worden,sparen wij belasting betalers per dag een miljoen.Wat zouden er velen zorgcentrums,thuiszorg ouderenzorg en niet te vergeten mensen met een ziekte

  dat er meer geld vrij komt voor onderzoek.A.L.S Stiching waar te weinig geld voor is.CRPS type 1 deze groep crepeert soms van de pijn.Er is gewoon te weinig geld voor goede onderzoeken.En zo kunnen we nog meerdere ziektes noemen.Nederland wordt eens wakker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

 • no-profile-image

  Thea Dix

  Tobi en Jeanine en alle mensen van de zorg,of op enigerlei wijze betrokken zijn,jullie krijgen een pluim.En van de regering een bonus,zodat iedereen die het even niet meer zien zitten,en niet de mogelijkheid hebben om te fitnessen op kosten van de baas een alternatief zoeken,een weekendje weg.Waarom hun wel met de vette salarissen.

 • no-profile-image

  Thea Dix

  Vandaag moesten de hechtingen eruit gehaald worden.Iemand heeft huidkanker.

  De desbetreffende arts die geopereerd had was niet aanwezig.Ze waren natuurlijk gespannen of alles weg gehaald was.Kregen als antwoordt,ik kon het dossier niet vinden.Teleurgesteld zijn ze huiswaarts gegaan.Voor 3 maanden terug heeft deze persoon ook een kwaadaardige tumor gehad,daar moest ook 2 keer geopereerd worden voor alles weg was.

  Dit vind ik schandalig,slordig hoe ook in sommige ziekenhuizen omspringen met overdrachten,zou graag willen weten,een medische dossier wordt toch ook opgeslagen in de computer,daar kunnen artsen dan toch bij?.Ik weet namelijk dat hun dossier vermeld staat.

  Hoe kan zoiets dan gebeuren.valt dit onder slordig handelen,of een slordige overdracht.Tobi,wil jij eens navragen of dat normaal is.Ik mag niet de naam vermelden..Je leest dan ,wij hopen met z\'n allen dat cliënten,of in dit geval patiënten echt een product worden.Dat mag niet gebeuren.Zowel in ziekenhuizen,als in de zorg,verpleeg huizen,thuiszorg etc..Een bezorgde meedenkende chronische zieke .Zelf ben ik van mening dar er veel meer naar buiten moet komen.het taboe moet doorbroken worden.Je belt een hier of daar,men is moegestreden,ze zijn moe als ze thuis zijn.iemand zei tegen mij,als ik thuis kom heb ik gewoon ontspanning nodig.Wat te bedenken de bedrijven ,die voor hun mensen een sport ruimte creëren,om hun brain even leeg te gooien.Dat zou een mooi gebaar zijn,om deze hard werkende zorgverleners wat aan te bieden zodat ze niet in een burn-out terecht komen.Er zal heus wel verschil zijn,met het ene of het andere verpleeghuis,of thuiszorg.Iedereen weet dat het niet overal goed gaat.Dan wordt het eens tijd dat wij allen eens wakker worden.Vandaar deze oproep,onderteken de petitie,schrijf u verhaal.Geef het door aan iedereen zodat er tenminste genoeg handtekeningen binnen komen dat hopelijk de Zorgsector,Jet Bussemaker,en Ab klink eens wakker geschud worden.Wij kijken er na,en er gebeurd te weinig.Je kunt online reageren,maar zie tot mijn verbazing dat de mensen die het vuile werk moeten verrichten niet durven.Dat is mijn mening.Wij kunnen niet dit tolereren,allen worden wij ouder.Ik kan het goed begrijpen,als je niet meer de zorg krijgt vooral ook ouderen dat je kiest voor de dood.Er moet gewoon geld over de brug komen,hoorde als er geen militairen naar Urgustan gestuurd worden,sparen wij belasting betalers per dag een miljoen.Wat zouden er velen zorgcentrums,thuiszorg ouderenzorg en niet te vergeten mensen met een ziekte

  dat er meer geld vrij komt voor onderzoek.A.L.S Stiching waar te weinig geld voor is.CRPS type 1 deze groep crepeert soms van de pijn.Er is gewoon te weinig geld voor goede onderzoeken.En zo kunnen we nog meerdere ziektes noemen.Nederland wordt eens wakker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

 • no-profile-image

  petrakiekens

  sammen zullen we sterk staan

 • no-profile-image

  Wim Klein

  Als redacteur van de webkrant www.mantelzorgerbenjenietalleen.nl herken ik zoveel van wat in de blog en de reacties staat vermeld. Het is helaas zo, dat wanneer de professionele zorg overbelast wordt en te kort schiet in de werkdoelen, dat dan de mantelzorgers extra op hun bordje gaan krijgen. Vervolgens gaat het domino-effect dan vrolijk verder: ook de mantelzorger wordt overbelast door het onder druk staan bij de betaalde baan in het bedrijfsleven , op school of op kantoor met daarnaast de zorgtaak thuis waarbij extra werk van de thuiszorg moet worden overgenomen. Gevolg: ook de mantelzorger knapt af en dus zijn er thuis dan twee zorgvragers i.p.v. één, plus een werkverzuim in de betaalde baan. Ik denk nog steeds, dat de bezuinigingen en gedeeltelijk ook het wanbeleid in het management-zorg echt niet tot een verlaging van de kosten in de zorg gaat leiden. Eerder het tegengestelde.

  Tobi, mede in het belang van veel mantelzorgers: succes!!

  Wim Klein (DCMN)

 • no-profile-image

  Thea Dix

  Zelf heb ik cprs type 1.Door een medische fout opgelopen.Ik onderteken deze petitie vanwege de wantoestanden in zorginstellingen en verpleeghuizen.Heb zelf ervaren,dat mijn moeder ziek werd,was nooit klagend,altijd vrolijk ondanks haar ziekte.Ze werd getroffen door een bloederziekte. Wij kinderen konden haar niet meer verzorgen,dachten er goed aan te doen om haar naar een verpleeghuis over te brengen.Daar was geen plaats.het gevolg was dat ze 4 maanden in het ziekenhuis heeft gelegen,waar men een afdeling had ingenomen voor deze ernstig zieke mensen totdat er een plek was.het was voor ons een hel.Moeder lag in haar bevuild bed.Zo trots ze was,was het een hoopje ellende geworden.Haar nagels altijd schoon,de ontlasting zat er onder.Doorlig plekken,haar huid was overal kapot en schraal.Bleek dat haar huid niet goed verzorgd werd.Werd erg boos,ben naar de teamcoördinatrice gegaan,hebt dit aan haar voorgelegd.Ik kreeg dus te horen dat er gewoon te weinig mensen waren,is nu al weer ruim 3 jaar geleden.Dat beeld,de pijn de wanhoop van mijn moeder zal ik nooit meer vergeten.Geef mij dan maar een spuitje,hebben deze mensen het verdiend om zo te sterven.Nederland mee helpen opbouwen naar de oorlog.Hoop armoede gekend,en dan ben je toch echt bezorgd,als je naar een verpleeghuis moet.Ik hoor zoveel klachten van mensen die dus in de zorg werken,dat ze eerst de patiënten moeten verzorgen.Terwijl ze zelf zorgcoördinator is.De administratie hoopt zich op,want anders komen de mensen niet uit bed.Wat wel eens gebeurd.Avonds gaan ze vroeg naar bed,omdat de verpleging het niet meer trekt.Dan weer een verhaal wat echt gebeurd is,ook iemand als zorgcoördinator,is uitgeschakeld,omdat het haat teveel werd.Zij kon het niet meer verdragen dat demente mensen in bed lagen,sommigen bevuild.Sommige met katheters.De problemen lopen al veel langer,de marktwerking speelt een grote rol in deze onverantwoorde manier van werken.Deze zorgverleners,mantelzorgers verdienen een bonus op het eind van het jaar!!!.

  Ik heb het idee,dat het management,Jet Bussemakers en Ab Klink te druk zijn met andere zaken.Daar bedoel ik het hele kabinet mee.men wil niet luisteren,het zelfde geld voor het CAK,is ook toegezegd voor 2 jaar terug,dan chronisch zieken recht hadden op die 47 euro.Ab Klink had toe gezegd het uit te zoeken.Nu zijn ze er achter gekomen dat het nog steeds een puinhoop is.Mensen die teveel zorg betaald hebben,mensen die geen vergoeding kregen,terwijl ze er wel recht op hadden.Morgenavond is het te volgen bij Kassa.Ik word er moe van,ons zorgstelsel staat op z\\\'n kop.Papieren rompslomp,als alles eens beter gereorganiseerd zou worden,minder papieren,minder loketjes,dan zou er veel te besparen zijn.Voor men hulp kan aanvragen,ben je al weer bij verschillende instanties geweest,en de patiënt kan maar wachten,totdat ze eindelijk misschien hulp krijgt.De verpleegkundige werken ook niet meer met plezier,het is niet meer de tijd van vroeger.Als je in het ziekenhuis ligt,wordt van de familie bijna verwacht,och\\\"hij of zij gaat wel even met haar naar de toilet.Wat onverantwoord was.Waar zijn toch al die zorgverleners,zijn jullie bang,of zijn jullie moe,en dat laatste is het.Men werkt zich kapot,en dan nog het gezeur van al die stakingen.Ik heb er genoeg van,vertelde mij vandaag iemand.Stres op je werk,dan wil ik thuis leuke dingen doen.Maar een ding kan ik u en uw allen verzekeren,gaat Nederland niets aan dit probleem doen,gaat het hele zorgstelsel op de fles.Ik denk dat de Nederlandse regering het nog zwaar krijgen,daarom roep ik alle zorgverleners,Huisartsen,Geef ze allemaal een naam,vrienden,buren,familie ga allen 12 Mei 2010 naar Den Haag om je stem te laten horen.Dat het zo niet langer kan.Succes allen!!!!!!!!!.  Het geld is op

 • no-profile-image

  Wim

  Tobi, je bent een kanjer!

 • no-profile-image

  Gericke

  Die Tres moet wel een figuur zijn die mede schuldig is aan de wantoestanden in de tehuizen.

  Vooral die gediplomeerde verpeegkundigen hebben een hele hoge dunk van zichzelf terwijl ze helemaal niets hebben om over op te scheppen.

  Die verpleegkundigen kom je ook veel tegen buiten de praktische zorg. Bv. bij de ziektekostenverzekeraar, bij leveranciers van hulpmiddelen enz.... Die hebben dan de pretentie om vanachter een bureau zogenaamd te indiceren wat een zorgvrager nodig heeft. Maar het is meer de zorgvrager afschepen met veel minder dan noodzakelijk.

  Want het belang van die buiten de zorg werkende super-deskundige verpleegkundigen is enkel het belang van hun werkgever te behartigen. Juist de groep verpleegkundigen vonden toch de begroting van Klink helemaal goed. Ik heb die groep nog nooit horen reclameren of zien actie voeren. Die vinden het wel goed vanwege hun baantje dat niet slecht betaalt en niet dat uitputtende werk oplevert zoals de lagere niveau's op de werkvloer.

  Dat de slechte zorg niet bekend zou zijn in Den Haag, betwijfel ik sterk. Daar wordt de keuze gemaakt hoeveel voor de zorg en o.a. hoeveel voor Afghanistan om maar eens iets te noemen. En dan te bedenken dat daar een regering zit die bestaat uit van figuren die vanuit hun christelijke achtergrond politiek bedrijven. Die met een C in hun logo prediken in de kerk "heb uw naasten lief" en in Den Haag laten ze die naasten gewoon verkommeren. En die andere bende die ooit socialisten werden genoemd mag je zo niet meer noemen, die heten nu sociaal democraten.

  Tenslotte die gezonde marktwerking. Een bedireglijke opvatting die echter wel past in andere ontwikkelingen. Er is pas marktwerking als er gelijkwaardige marktpartijen zijn. In de matktwerking in de zorg heb je o.a. als marktpartij de zorgaanbieder en de zorgverzkeraar. Je moet eens bekijken welke partij de zorgvrager is. Hoe sterk die staat binnen die zorgsector. De zorgvrager doet helemaal niet mee in de markt. Marktwerking is profijtig voor diegene die de markt beheerst.

  Martkpartijen zijn enkel druk doende met hun marktaandeel te vergroten. In hun eigen belang en niet in het belang van de cliënten.

  De cliënt in de zorgsector is enkel het product dat martpartijen gebruiken voor eigen belang.

  Cliënten worden verhandelt tussen de martktpartijen als waren het koeien of schapen. En hebben in de markt dan ook geen enkele macht om die te beinvloeden.

  Zorgverzekerraar en zorgaanbieder verdelen het product onderling en willen daarbij zo weinig mogelijk heibel met elkaar.

  Overigens was voorspelbaar dat de marktwerking dat zou opleveren. Dat is eigen aan die marktwerking. Daarbij niet te vergeten dat geen enkele partij de zorg zal verbeteren maar wel andere partijen zal uitschakelen door schaalvergroting of fuseren. Want marktwerking betekent het recht van de sterkste, niet mekaar beconcurreren maar de concurrentie uitschakelen.

  Nog even gekeken naar Amerika, het grote voorbeeld voor Nederland: daar is er eentje bezig om iedereen een zorgverzekering te geven. En hier is het aantal onverzekerden tot honderduizenden toegenomen sinds de invoering van de marktwerking. Tot heden heeft de martkwerking enkel nadelen opgeleverd voor de zorggebruiker.

  Gericke

 • no-profile-image

  Lida,

  Hoi,  Ik heb de petitie wel ondertekent, eigenlijk heb ik niet eens over de consequentie van baan verlies nagedacht, als je er goed over nadenkt `wie zwijgt, stemt toe`ik zou niet weten waarom je je ontslag zou krijgen voor je eerlijke mening?Is het echt zo in dit land dat je je mening niet kenbaar mag maken?Ik werk als flexer en kom in verschillende verpleeg/verzorgingshuizen en zie zeker schrijnende situatie`s waar ik het helemaal niet mee eens ben, zelf denk ik erover om er helemaal mee te stoppen, omdat het mij zoveel frustratie opleverd en dit het werk extra belastend maakt, ook ik ben vanaf mijn zestiende werkzaam in de zorg,ik ben nu vijfenvijftig, moet er niet aan denken dat ik op die manier moet eindigen. Super wat je doet Tobi, duim omhoog!

 • no-profile-image

  Edith

  Hallo Tobi,  Ik ben één van die personen die de petitie (nog) niet ondertekent heeft. Ik heb hier wel over nagedacht, echter kon ik me niet helemaal verenigen met de punten die opgenomen staan in de petitie. Ik heb in diverse instellingen gewerkt en ook met en voor verschillende doelgroepen. Daarbij wil ik zeker opmerken, dat ik binnen de ouderenzorg de meest schrijnende situaties tegenkom. ook kwam ik binnen instellingen en bij andere doelgroepen waar ik ook slechte georganiseerde teams tegenkwam, voldoende personeel, maar waar niet efficiënt word gewerkt en waar regelmatig eigen belangen voorop leken te staan ten koste van de zorg aan cliënten. Dat maakt het voor mij een dilemma om de petitie te ondertekenen. Waarom lukt het sommige instellingen wel om uit/rond te komen met de huidige financiële middelen en anderen totaal niet? Verder kom ik ook tegen dat de huidige ZorgZwaarteBekostiging ten opzichte van de geïndiceerde ZorgZwaartePaketten voor bepaalde cliëntengroepen niet toereikend is en om in aanmerking te komen voor extra zorgzwaarte gelden net niet toereikend..in mijn ogen knelpunt..Goed functionerende marktwerking ben ik niet per definitie op tegen, tenslotte zijn wij allen potentiële klanten van de zorg en willen wij graag keuze mogelijkheden hebben. Ook vind ik het terecht dat wij met zijn allen verantwoorden aan de maatschappij waar het geld aan besteed word....afijn, dilemma's..

  Wat mij betreft zou met name de ouderenzorg meer onder de aandacht moet komen, omdat daar de situatie het meest schrijnend is en naar mijns inziens daar de echte tekorten zijn..ten koste van onze oudere medemens, diegene die van belang zijn geweest bij de (weder)opbouw van het land..en dan nu te maken krijgen met onvoldoende aandacht en zorg. Medewerkers binnen de ouderenzorg zijn wat mij betreft de medewerkers die het hardst moeten werken en continu te maken krijgen met keuzes tussen eigenlijk geen mogelijkheden...continu gevoel van tekort schieten..

 • no-profile-image

  Otto Teppema

  Dag Tobi,  Geweldig wat je doet!

  Petje af!

  Woensdag 12 mei is een belangrijke dag! Ik ben zelf ook van de partij. Probeer mensen te bewegen ook te gaan. Doe mijn best.  De petitie aanbieden met zoveel mogelijk handtekeningen is natuurlijk heel belangrijk.

  Dus het verzamelen van handtekeningen bij vrienden, kennissen etc.is een uitstekend idee, maar wat nog belangrijker is, is dat er bijvoorbeeld 100.000 mensen naar Den Haag gaan. Dus de lijfelijke aanwezigheid in den Haag.  Nu is het voor verplegend/verzorgend personeel vaak ontzettend moeilijk die dag vrij te maken. (Immers, je client is vaak hulpbehoevend, hebben 24 uur per dag verzorging nodig en een verpleger/verzorger heeft nu eenmaal de instelling dat ie een mens niet laat \'stikken\', niet alleen kan laten. Daar komt ook nog bij dat verplegend/verzorgend personeel bang kunnen zijn hun baan te verliezen/ dus zullen ze toch wat huiverig zijn te demonstreren).  Er is wellicht een mogelijkheid toch veel mensen op de been te krijgen.

  Een ideetje is het volgende:?!

  Elke verpleger/verzorger vraagt in zijn/haar vrienden/kennissenkring een aantal die voor hem/haar naar Den Haag willen, mochten ze zelf niet kunnen/willen etc.

  Dus je vraagt a.h.w. een vriendendienst aan je beste vriend/vriendin/kennis voor jou!!te protesteren tegen de verschraling in de zorg.

  Dus probeer zoveel mogelijk vrienden te vragen 12 mei vrij te houden!!!!

  Een vriendendienst is toch niet te veel gevraagd????  Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben met wat ik hier voorstel? Het is een idee, maar misschien uitvoerbaar? Waar een wil is, is een wet?  Het zou natuurlijk nog meer indruk maken als ook patienten/zieken met rollator/rolstoel en al gemobiliseerd zouden kunnen worden naar Den Haag te trekken. Dan maak je echt indruk volgens mij.

  Alleen vrees ik echter dat dit praktisch niet uitvoerbaar is.  Tot zover, maar dat er wat moet gebeuren is duidelijk.  strijdbare doch vriendelijke groet  Otto

 • no-profile-image

  VIGer

  Detail, maar als ziekenverzorgende werken of eerste hulp ( SEH ) en behandelpolie ??????

 • no-profile-image

  Tres

  Diploma intrekken en zorgen dat ze nooit meer ergens aan het werk kan komen als verzorgende.

 • no-profile-image

  Adrie van Loon.

  Ja, Tobi zet zich enorm in voor de clienten . Ik hoop dat ze door de regeringspartijen gehoord wordt en dat de zorg weer wordt zoals het geweest is. Dat de client weer client wordt en geen "product"

 • no-profile-image

  Henny Harbers

  TOBI FOR PRESIDENT

 • no-profile-image

  corrie

  geweldig wat tobi voor de zorg doet.

  voor de client, voor de verzorgende

  voor de toekomst van de zorg.

  iedereen zou die handtekening moeten zetten.

  applaus voor tobi

 • no-profile-image

  Tom Sandberg

  Hartelijk dank Tobi voor alles wat je doet. Ik wens je heel veel succes. De aanhoude wint, maar "samen" staan wij sterk

  Tom

Of registreer je om te kunnen reageren.