Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Blog Conny: 'Mobiel bellen helpt niet alleen tegen Alzheimer'

Mobiel bellen helpt volgens Conny niet alleen tegen Alzheimer.

Een opmerkelijk bericht: mobiel bellen zou mogelijk helpen tegen Alzheimer. Iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje. Omdat twijfels bestaan over de werking van een gsm-toestel, is hier nog al wat onderzoeken naar gedaan. De mobiel werkt namelijk op radiostraling en de vraag is of dit geen schade aan de gezondheid kan toebrengen.

Stimuleert doorbloeding hersenen

Nu blijkt dat er ook een positieve werking te melden valt. Het zou de doorbloeding van de hersenen stimuleren. Dit heeft een gunstig effect op geheugenproblemen die worden veroorzaakt door eiwitplaques. En dat is nu net het probleem van mensen met Alzheimer. In een ander artikel  wordt in het bijzonder deze groep opgeroepen om vooral veel mobiel te bellen. Volgens het onderzoek moet je dan wel twee uur per dag bloot staan aan de straling.

Ander probleem opgelost

Als ik zo'n bericht lees denk ik meteen aan onze cliënten. Er zijn er een aantal dat behoorlijke geheugenproblemen hebben. Met alle gevolgen van dien. Zou het dan niet het proberen waard zijn om deze mensen te laten bellen met een mobiel? Dan kunnen ze ook meteen een ander probleem oplossen. Namelijk meer contacten leggen met familie of bekenden. Dan heb je de eenzaamheid onder ouderen ook meteen aangepakt.

Doktersrecept

Het zou als het echt werkt een prachtige oplossing zijn. Alleen, zou je een mobiele telefoon op doktersrecept kunnen krijgen? Lijkt mij dan wel, als een rolstoel of ander hulpmiddel ook verstrekt wordt. Per slot van rekening zal het de gezondheidszorg veel kosten kunnen besparen als dementie niet meer voorkomt... Dan is de investering van mobiele telefoons meer dan waard!

Eén reactie

  • no-profile-image

    anna

    Mijn vriendin van 77 jaar heeft ook beginnende Alzheimer, alleen wat ik zien bij haar en ook in mijn werk bij mensen met geheugen problemen is het aanleren van nieuwe dingen en dan met name apparatuur een groot probleem is!! Zij had al dikke problemen om een nieuwe telefoon (vaste) te leren hanteren!!

    Maar wie weet, de jongere generatie heeft dat probleem waarschijnlijk minder...

Of registreer je om te kunnen reageren.