Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Porseleinkast

De regering wil aan de ene kant veel verzorgenden erbij, aan de andere kant bezuinigen ze op scholing. Conny snapt het niet meer.

Er is iets vreemds gaande in zorgland. Aan de ene kant wil men in Den Haag een fiks aantal zorgverleners bij het huidige bestand toevoegen. En aan de andere kant wordt de mogelijkheid mensen te scholen om te gaan werken in de gezondheidszorg, onaantrekkelijk gemaakt. Want vanaf de leeftijd van 30 jaar, zal men zelf de opleiding moeten gaan bekostigen. Volgens mij is dit bovendien ook nog een vorm van leeftijdsdiscriminatie!  De hele kwestie staat haaks op elkaar, dat is duidelijk.

 

Geen prikkel
Helaas zal er voor met name mensen die zich willen laten omscholen op een latere leeftijd, geen prikkel vanuit gaan, als men zelf de kosten voor de opleiding opdraait. Het zal naast het toch al zo geplaagde imago van het werken in de zorg, geen positieve bijdrage gaan leveren.

 

Scherven

Ik vraag mij af of de politiek zich goed realiseert dat door zich te gedragen als een olifant in een porseleinkast, het land juist meer geld gaat kosten. De scherven vliegen in het rond, en overal komen er barsten in. Hiermee krijgen we een zeer breekbaar stelsel. Als voorbeeld zie ik de ingevoerde marktwerking in de zorg.  En het landelijk EPD, is nu ook niet zo'n succesnummer te noemen.

 

Terugdraaien

Het is dus niet voor het eerst dat er dingen worden bedacht die veel problemen voortbrengen, welke dan uiteindelijk weer terug worden gedraaid. Echter, gezien de toch wel nijpende kwestie van geen voldoende beschikbaar zorgpersoneel, is het volgens mij noodzakelijk om het voorgenomen besluit onmiddellijk te annuleren. Regeren is voorzien, laat men dat dan alsjeblieft ook doen!

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  mij

  @werkpaard en ???

  Ik ben het helemaal met jullie eens. Een dikke pluim hoor.

  @ nurse. Dan zal jij wel 1 van de weinige zijn die in de zorg WEL een goedbetaalde baan heeft.

 • no-profile-image

  Nurse

  Ik heb zelf 3 opleidingen binnen de zorgsector gedaan en volledig zelf betaald zonder studiefinaciering. Te weten de MBO-VP, de HBO-V en mijn management opleiding. En dat terwijl ik 24 uur in de week werkte eerst in schaal 25 en later in 35 sector VVT. (alle diensten) Mijn instelling heeft niks voor mijn studies betaald. Waarom moet er altijd voor studies betaald worden door een ander of door de werkgever? Jij wil toch studeren? Als je het zelf bekostigd ben je meer gemotiveerd om je opleiding tot een goed einde te brengen en binnen de gestelde tijd.

 • no-profile-image

  ????

  Ik ben het met werkpaard eens. Daarnaast klopt het helemaal wat er in het artikel staat. Als je pas aan het eind gaat zorgen krijg je veel meer en vooral duurdere zorg op je bord.

 • no-profile-image

  werkpaard

  Zelf je opleiding betalen? voor veel mensen niet mogelijk.

  Je zal maar een laatbloeier zijn heb je mooi pech. bloei maar in het donker.

  Volgens mij is het zo dat de meeste mensen die in de zorg werken , juist niet de rijke mensen zijn. Die hebben andere dingen aan hun hoofd of willen niet voor een schamel loontje werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.