Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Regeerakkoord

Verzorgende Conny is heel blij met het nieuwe regeerakkoord, waarin veel geld gereserveerd is voor de zorg.

Als het allemaal doorgaat wat men in het regeerakkoord is overeengekomen, dan zal voor de ouderenzorg een stap in de goede richting zijn. Er wordt namelijk 1 miljard euro extra vrijgemaakt om 12.000 arbeidsplaatsen te creëren. Wat een heerlijk vooruitzicht!

 

Ouderenmishandeling

En daar blijft het niet bij want men wil ook gaan investeren in de kwaliteit van de instellingen.  Daarnaast is er ook aandacht voor ouderenmishandeling. Er zal een verplichte verklaring van goed gedrag komen voor mensen die in de gezondheidszorg werkzaam zijn.

 

Kleinschalig wonen

Op het gebied van ouderenzorg staat er nog veel meer op programma. Er zal ook gesleuteld gaan worden aan de grootte van de instellingen. Dit betekent meer kleinschaligheid voor de bestaande settings. Waar ik ook blij van word is, dat er gekeken zal worden naar overbodige rompslomp. Hopelijk resulteert dit in minder bureaucratie en tussenlagen van functies. Volgens mij valt daar nog veel winst te behalen.

 

Actie!

Uiteraard zijn bovenstaande woorden, woorden op papier. Maar dat het ernst is met de ouderenzorg is wel duidelijk. Feit is dat er een vergrijzing aan zit te komen. Daar is personeel voor nodig. Het kabinet wil dat er 12.000 arbeidsplaatsen erbij komen. Dan zal het werken in de zorg in een positief daglicht moeten komen te staan.  Laten wij met zijn allen daarvan bewust zijn. De omzetting van papier naar de werkelijkheid is een kwestie van tijd. De ambtenarij staat bekend om zijn trage molens. Ik hoop dan ook dat er snel actie komt vanuit Den Haag.

7 reacties

 • no-profile-image

  Arend van Wingaarden

  Als bestuurslid van het LOMOZ heb ik ook een gedachte over dit onderwerp geschreven in de nieuwsbrief van deze maand. Misschien leuk om even te lezen?? Kijk hiervoor op www.lomoz.org en lees de nieuwsbrief van oktober.

 • no-profile-image

  Gerda Kamp

  Een positief beeld neerzetten van de zorg is een doel van de campagne mijn tijd voor de zorg. Ik ben 1 van de 6 dagboekschrijvers van deze campagne. Kennen jullie dit en willen jullie daar ook eens gaan kijken en een reactie nalaten om een discussie aan te gaan? Dat zou leuk zijn. http://www.mijntijdvoordezorg.nl/categorie/Gerda/

 • no-profile-image

  georgina

  dat klopt zeer zeker, niet alleen een positief beeld van werken in de zorg helpt, maar ook een goede cao. want laten we eerlijk zijn de salarisen to van het werk en werkomstandigheden maken toetreden tot het zorgleger niet echt aantrekkeijk. en zeker niet als je als fulltimer een gezin moet onderhouden.

 • no-profile-image

  jessie

  Waar halen we 12.000 vepleegkundigen/verzorgende vandaan? We zullen eerst het beroep aantrekkelijk moeten maken en daar helpt de negatieve media niet bij.

  We zullen met z'n allen moeten laten weten hoe een geweldig vak dit is!

  En de burocratie moet eruit, gewoon weer doen waar we goed in zijn, en dat is niet de administratieve rompslomp, maar er zijn voor de ouder wordende medemens.

  Klinkt allemaal leuk, maar met links waren we toch beter af geweest.

 • no-profile-image

  Jose.

  Ben het volledig eens met bovenstaande reactie,s.Uiteindelijk betalen we het allemaal zelf!.

 • no-profile-image

  melitha

  ook ik was eerst erg enthousiast meer collega's erbij. waardoor je meer tijd hebt om je werk rustiger te doen. maar als ik het goed lees praat men over verpleegkundigen en geen verzorgenden. dus hoe moet ik dat naar de werkvloer vertaalt zien?

 • no-profile-image

  Pauline

  Het lijkt er bovendien op dat er geld komt voor politie en de ouderenzorg. lijkt!!! Maar net als de Ouderenbond ANBO vrees ik dat de extra investering in de zorg een sigaar uit eigen doos is. De zorgpremie wordt fors duurder en dus niet inkomensafhankelijk, de zorgtoeslag gaat omlaag en het basispakket wordt uitgekleed. ik zou maar niet te hard roepen dat je blij mag zijn met dit kabinet....

Of registreer je om te kunnen reageren.